Dengan percetakan warna tunggal dan mengikat plastik chunky, Jadi Mudah Untuk Memelihara mungkin bukan buku yang bergaya atau glamor, tetapi saya berpendapat ia adalah satu penting satu. Saya terus meraihnya, mempercayainya sebagai rujukan saya untuk pengetinan, jeruk, pembekuan, dan pengeringan makanan.

Fakta Pantas

Siapa yang menulisnya: Edisi kelima disemak oleh Elizabeth L. Andress, Ph.D., dan Judy A. Harrison, Ph.D.

Siapa yang menerbitkannya: Pelanjutan Koperasi Universiti Georgia

Bilangan resipi: 185+

Resipi untuk sekarang: Lemon Curd, Sauerkraut, Citrus Marmalade, Sayuran Beku, Squash Musim Sejuk Beku, Kulit Labu, Daging Jerk

Sorotan lain: Sama ada anda seorang pemula makanan pemula atau seseorang yang telah melakukannya selama bertahun-tahun, Jadi Mudah Untuk Memelihara adalah salah satu buku yang paling berguna yang boleh anda miliki. Lebih daripada sekadar buku masakan, ia merangkumi prinsip pemeliharaan makanan asas dan cadangan keselamatan Jabatan A.S. terkini.

Perlukan resipi tomato tanpa kalsium tanpa botulisme? Tertanya-tanya sama ada anda boleh sub honey untuk gula dalam jem? Bagaimana pula dengan pembekuan telur? Jawapannya ada di sini. Di samping prosedur langkah demi langkah dan resipi yang diuji, buku ini mempunyai banyak jadual berguna dengan maklumat seperti masa pemprosesan dan pelarasan ketinggian untuk pengetinan, kesesuaian makanan yang berlainan untuk beku dan pengeringan, bekas dan pembungkusan yang disyorkan, dan penyelesaian untuk masalah yang berpotensi.

Terdapat satu kelemahan: banyak resipi di bahagian membosankan. Mereka, selepas semua, bertujuan untuk penonton yang luas dan kelulusan USDA tidak semestinya bermakna kegembiraan kuliner. Namun dengan asas-asas keselamatan ini, pengawet makanan yang lebih mencabar dapat melihat kapan dan bagaimana keadaannya baik untuk mengubah keadaan, dan bila tidak. Bagi saya, buku ini tidak ternilai apabila membina resipi saya sendiri atau menyemak semula keselamatan orang yang menarik yang saya dapati dalam talian atau dalam buku masakan lain.

Siapa yang akan menikmati buku ini? sesiapa yang berminat untuk pemeliharaan makanan, pemula dan pakar sama

Perintah buku dari University of Georgia: Sangat Mudah Untuk Memelihara

Apartment Therapy Media membuat segala usaha untuk menguji dan mengkaji produk secara adil dan telus. Pandangan yang diutarakan dalam kajian ini adalah pandangan peribadi pengulas dan ulasan produk tertentu ini tidak ditaja atau dibayar untuk apa-apa cara oleh pengeluar atau ejen yang bekerja bagi pihak mereka.

(Imej: Emily Han)