Apabila membuang pesta makan malam, saya selalu berehat ketika malam berlalu, tetapi saat-saat permulaan boleh meninggikan tinggi pada meter stres. Itulah sebabnya saya suka mempunyai pembuka selera yang bersedia untuk pergi, sesuatu yang mudah yang saya tidak perlu risau terlalu banyak. Keju kambing ini tersebar dari BBC Good Food sesuai dengan rang undang-undang – ia begitu cantik namun mudah dibuat dan digunakan. 

Resipi asal memanggil untuk mencampur keju kambing lembut dengan ricotta, menyebarkannya di atas pinggan, dan mengatasinya dengan benih buah delima, kucai, dan gerimis madu cuka madu. Ia boleh dipasang lebih awal dari masa yang sama dengan pakaian yang ditambah sebelum menyampaikan. 

Delima tidak dalam musim atau terdapat di kebanyakan tempat sekarang, tetapi idea ini tidak dapat disesuaikan. Untuk musim bunga, cuba bunga yang boleh dimakan yang berwarna-warni dan herba lain. Bergantung pada masa tahun topping lain yang baik mungkin termasuk buah ara, kacang, buah kering, atau lada merah jambu. 

Hidangkan penyebaran dengan roti berkerak atau keropok dan biarkan tetamu menggali. 

→ Dapatkan Resipi: Keju kambing krim dengan chive & delima di BBC Good Food

Berkaitan: Resipi Pembuka: Pink Lada Kambing Keju Spread & Zaitun

(Imej: Makanan Baik BBC)