Kami telah membuang dan menghadiri banyak masakan dan makan malam pada musim panas ini. Sangat menyenangkan untuk berkumpul dengan kawan-kawan di sekeliling makanan besar – tetapi kadang-kadang memberi makan banyak orang boleh menjadi mahal. Terdapat beberapa makanan yang kita kembali berulang-ulang yang mudah, lazat, dan mudah di dompet.

Berikut adalah sepuluh cara kegemaran kami untuk memberi makan orang ramai sepuluh atau lebih – kurang daripada $ 20.

Peraturan dasar untuk senarai ini: Ini akan termasuk a Hidangan utama dan a hidangan sampingan – tiada minuman. Kami menyenaraikan pencuci mulut secara berasingan; banyak pencuci mulut berasaskan buah-buahan dan bakar yang murah dan juga akan menyimpan bajet anda di bawah $ 20.

Kami mengharapkan anda sudah mempunyai beberapa asas seperti garam, lada, dan minyak. (Jika anda mengambil makanan tersebut hanya untuk membuat hidangan pada senarai ini, maka anda mungkin akan mengatasi anggaran.) Tetapi dengan orang-orang itu, anda boleh membuat makanan ini untuk $ 20ish dan memberi makan orang ramai dalam proses.

Senarai ini diakui tidak membenarkan daging yang paling berkualiti tinggi. Sekiranya anda akan membeli daging lembu yang segar dan rumput, contohnya, anda mungkin akan mengatasi anggaran. Tetapi pertimbangkan senarai ini sebagai titik permulaan, dan membeli bahan-bahan berkualiti terbaik yang anda mampu.

 1. The Potluck – Mari kita dapatkan satu ini. Ketika datang ke hanya buku saku sendiri, potluck adalah cara terbaik untuk pergi. Buat satu kelompok kuih-muih dan sebotol kopi, dan ajak teman-teman anda untuk membawa sisa makanan. Menyebarkan kos pesta di kalangan sekumpulan rakan dan semua orang dapat memberi makan kepada orang lain. Memandangkan itu, yang lain senarai ini memberi tumpuan kepada makanan yang akan menelan belanja kurang daripada $ 20 – tidak peduli siapa yang membayar.
 2. Spaghetti dengan Sos Tomato + Mixed Vegetable Grilled – Makanan musim panas yang hebat, hidangan vegetarian mesra, dan hidangan makan malam yang paling klasik. Sekadar melontarkan spageti dengan tomato udang terik yang ringan, bersama dengan bawang putih dan beberapa herba. Grill zucchini dan squash kuning (sangat murah tahun ini!) Dan melambung dengan minyak zaitun, garam dan lada. Anda akan mempunyai banyak wang tunai untuk membeli krim yang baik untuk ais krim vanila buatan sendiri!
  Resipi: Sos Tomato Asas, Salad Zucchini Panggang
 3. Makan Pork Wraps + Salad Kubis – Anda boleh membeli pakan bahu besar daging babi (pork babi) untuk wang yang sangat sedikit. Perlahan masak dengan sedikit bawang putih dan halia, kemudian kacau dan sediakannya dengan tortilla dan salad kubis sederhana yang dicincang.
  Resipi: Kelembapan Hoisin dan Halia Panggang Halus dengan Kacang Kacang
 4. Pizza Homemade + Green Salad – Kunci dengan memelihara pizza buatan sendiri adalah untuk mengekalkan topping mudah. Jangan berbelanja dengan empat jenis keju dan salami yang diimport; membuat topping tomato dihancurkan, Parmesan, dan mungkin satu sayur. Pizza tidak sepatutnya mempunyai terlalu banyak topping!
  Resipi: Pizza Homemade Thin Crust, Vinaigrette Asas
 5. Bean dan Rice Burritos + Fried Plantains – Berikut adalah satu lagi pilihan vegetarian: beras sedap dan kacang burritos dengan menghancurkan herba dan mungkin beberapa keju, serta sebilangan pisang goreng. Bawa satu keping ais krim untuk berkhidmat dengan seluruh penanam, dan anda mempunyai pencuci mulut.
  Resipi: Cara memasak kacang kering, Sweet Fried Plantains
 6. Keju dan Bayam Frittatas + Biskut – Telur yang baik tidak mahal; anda boleh membeli selusin pasangan dan membuat frittata cukup untuk memberi makan tentera, asalkan anda mempunyai cukup skillet! Isikan mereka dengan bahan-bahan yang murah seperti keju dan bayam segar, dan khidmat mereka dengan biskut buatan sendiri yang ringan,.
  Resipi: Frittata, Biskut Touch-of-Grace
 7. Pancake Bar + Fruit Slice – Seperti frittata, ini adalah sarapan pagi untuk makan malam. Kami suka pancake lembut; bagaimana dengan sekumpulan penkek besar dengan sebilangan buah bermusim? Mintalah tetamu untuk membawa topping pancake kegemaran mereka.
  Resipi: Golden Oat Pancakes, Ricotta Pancakes Fluffy, Chunky Peach Pancake Topping
 8. Chicken Thighs dalam Balsamic Vinegar + Wortel Panggang – Berikut adalah makanan sejuk yang hebat untuk musim gugur. Paha ayam penuh dengan rasa, mudah untuk memasak tanpa membuatnya kering, dan murah. Resipi kegemaran kami untuk paha ayam melibatkan hanya sedikit balsamic dan Parmesan. Panggang beg besar lobak, dilemparkan dengan minyak zaitun dan thyme.
  Resipi: Ayam Paha dengan Balsamic Cuka, Wortel Panggang (dari Ina Garten)
 9. Salad Grain dengan Sayuran Panggang + Miso Soup – Satu lagi hidangan kegemaran untuk orang ramai adalah salad gandum. Anda boleh melemparkannya dengan sayur-sayuran panggang yang sederhana dan murah seperti squash atau wortel atau kiub tahu bakar – dan kemudian sajikan dengan sup miso asas untuk hidangan yang sangat mengisi.
  Resipi: Farro Salad hangat dengan Sayuran Panggang, Miso Soup, Tauhu Panggang
 10. Rebus + Roti Segar – Satu lagi cara klasik untuk memberi makan banyak mulut: sup atau rebus dan roti. Ia mengisi dan sangat lazat juga.
  Resipi: Rebus Daging Sapi Klasik, Roti Tanpa Renyah Dalam Segera

10 pencuci mulut untuk orang ramai
Semua pencuci mulut ini akan mudah, cepat, dan agak murah.

• Kue paling mudah pernah
• Krim Ais Krim 1-Bahan
• Puding Beras Lemon
• Plums rebus
• Shortbread Jam Tart
• Biskuit Crostata
• Cookies Oatmeal Butter Peanut
• Gigi Brownie
• Hanya Buah!
• Pelapik Mudah, Kasar Tanpa Perlindungan (Gunakan apa-apa buah batu overripe, dijual di atas batu)

Itulah permulaan senarai; Saya yakin anda mempunyai idea yang lebih baik untuk memberi makan kepada ramai orang dengan anggaran. Apa cara kegemaran anda untuk memberi makan kepada 10 (atau lebih!) Orang di bawah $ 20?

Lebih banyak Makan Malam Parti Makan Malam:
• Makan Malam untuk Makan Malam Wanita untuk $ 79
• Soalan Baik: Parti Makan Malam Bersih untuk Dua Puluh?

(Sumber imej, mengikut arah jam dari kiri atas: Sos Tomato Asas, Balut Panggang Hoisin, Pizza Kekak Nipis, Biskut Sentuhan dan Lemon Puding)

(Terima kasih atas inspirasi, Adam!)