(Kredit imej: @traderjoesfl / Instagram)

Pedagang Trader Joe memulakan keranjang bunga gnocchi baru musim semi ini, dan orang-orang pergi kacang. Sepertinya semua orang yang cuba gnocchi meracau mengenainya. Saya suka sayur-sayuran dan pengganti yang sihat untuk makanan setiap hari seperti sesiapa sahaja, tetapi saya tertanya-tanya jika ini benar-benar boleh hidup sehingga semua gembar-gembur. Minggu ini saya akhirnya mencubanya, dan saya akan melakukannya sekali lagi.

Apa Heck Adakah Gnocchi Cauliflower?

Gnocchi kembang kol Trader Joe adalah kira-kira 75 peratus kembang kol, dan bakinya adalah tepung ubi kayu, kanji kentang, minyak zaitun extra virgin, dan garam laut. Hidangan satu cawan mempunyai 140 kalori, 3 gram lemak, dan 22 gram karbohidrat.

Satu jawatan yang dikongsi oleh Jenny Nicholson (@jennydarenic) pada

Saya Akhirnya Mencuba Gnocchi Cauliflower dari Trader Joe dan Bagaimana Ia Pergi

Kali pertama saya pergi ke Trader Joe, mereka dijual dari gnocchi kembang kol untuk dua minggu akan datang. (Perkara ini benar-benar popular.) Tetapi pada minggu ini, saya akhirnya mendapat tangan saya di atas bungkusan – walaupun terdapat beberapa bungkusan yang tersisa di dalam peti sejuk ketika saya sampai di sana. Kali berikutnya saya melihatnya, saya pasti akan menyimpannya.

Saya menyusunnya mengikut arahan “pilihan” di bahagian belakang bungkusan, yang bermaksud meletakkan keseluruhan kandungan dalam kuali tanpa kayu dengan seperempat cawan air, menutupnya, dan memasak selama lapan hingga 10 minit, atau sehingga mereka lembut dan panas sepanjang jalan. Kemudian arahan itu berkata untuk membongkar kuali, tambah satu atau dua sendok makan minyak zaitun atau mentega, dan tumiskan gnocchi sehingga mereka berwarna coklat keemasan di luar.

Langkah saut seolah-olah menjadi bahagian penting penyediaan. Apabila saya mula-mula mengangkat tudung pada gnocchi saya, saya berasa sedih dengan berapa banyak yang mereka bau seperti kembang kol. Ia sangat kuat, dan aroma khas kembang kol adalah salah satu perkara pertama yang membuat orang-orang mengetepikan jika anda melakukan “menyembunyikan kembang kol dalam makanan supaya seseorang di rumah ini akan memakan sayur sayuran sekali”. Gnocchi juga licin dan melekit.

Tetapi apabila saya menambah mentega, dan memasak gnocchi sehingga mereka adalah emas dan sedikit tajam, mereka kelihatan sempurna dan tidak sama sekali melekit. Aroma kembang kol itu pergi, dan semua yang saya bau adalah mentega.

Mereka kelihatan seperti gnocchi kentang biasa, dan teksturnya sama. Mereka lembut dan bantal, dan mereka sangat baik dengan semua mentega. Saya berkhidmat dengan tanah sawit dengan Parmesan di sebelah, dan dengan sos tomato Marcella Hazan. Mereka memegang bentuknya dalam sos.

Jawatan yang dikongsi oleh Charlie ���� (@smooothie_operator) pada

Keputusan Akhir: Bernilai Hype

Rasa kol kembangnya dapat dilihat, tetapi ia tidak menyenangkan. Suami saya suka kembang kol dan makan mangkuk keseluruhan dengan sedikit Parmesan di atasnya. Di bawah sos beraroma, rasa kembang kol sangat ringan. Saya mempunyai saya dengan sos tomato, dan saya akan melakukannya sekali lagi dengan gembira.

Gnocchi cauliflower sangat mengisi juga. Pedagang Joe menjual beg 12-ons untuk hanya $ 2.69, dan apabila saya menuangkan gnocchi ke dalam kuali ia tidak kelihatan seperti banyak, dan saya sangat cemas bahawa saya tidak mempunyai makanan yang cukup untuk makan malam. Saya mula membuat pinggan sampingan dan datang dengan rancangan cadangan untuk sandwic selepas itu. Tetapi satu beg gnocchi adalah banyak untuk saya dan suami saya, dan dia pemakan yang cukup besar.

Dalam ujian rasa buta, saya masih akan tahu perbezaan antara gnocchi kembang kol dan gnocchi kentang biasa. Tetapi gnocchi kembang kol sangat baik, dan ia mempunyai kira-kira 100 kalori yang lebih rendah setiap hidangan daripada gnocchi kentang dan kurang lebih 20 gram karbohidrat. Saya tidak akan mengusir sepenuhnya gnocchi kentang dari kehidupan saya untuk ini, tetapi saya fikir itu adalah perdagangan yang baik, dan saya akan gembira untuk makan ini lagi.

Apa pendapat kamu? Pernahkah anda mencuba gnocchi kembang kol ini??