Untuk sebahagian besar hidup saya, saya fikir saya membenci salad, tetapi ternyata saya tidak suka kebanyakan salad dressings. Selama bertahun-tahun saya cuba makan salad, hanya mengambil sedikit gigitan sebelum menyerah dan meninggalkan kekacauan yang terlalu berpakaian daun goopy di atas pinggan saya.

Dengan perban yang betul, bagaimanapun, salad adalah salah satu perkara kegemaran saya untuk dimakan sekarang, dan membuat pakaian yang sesuai dengan selera saya sendiri sangat mudah dilakukan di rumah.

Banyak pembungkusan salad botol adalah terlalu manis, masin, tebal, cheesy, atau sebilangan perkara lain yang mungkin tidak duduk tepat pada lelangit individu seseorang. Selain itu, hampir mustahil untuk mencipta semula tongkat segar yang sangat bagus dalam botol, tetapi ia adalah perkara yang mudah dilakukan di rumah dan mungkin mengambil sedikit masa daripada membasuh selada.

Julia Child mempunyai resipi yang indah, sudah tentu, dan mengikut Memasak CahayaMeghan Overdeep, Kanak-kanak berkata kunci untuk vinaigrette yang baik adalah untuk merawat pakaian seperti koktel.

“… anda akan sering melihat perkadaran cuka satu bahagian kepada tiga bahagian minyak, tetapi ia boleh membuat vinaigrette sangat asam, sangat cair,” tulis Anak. “Saya menggunakan perkadaran martini yang sangat kering, kerana anda sentiasa boleh menambah cuka atau lemon tetapi anda tidak boleh mengeluarkannya.”

Julia Child menyukai martinisnya cantik kering, nampaknya, kerana resepnya memanggil antara 1/3 dan 1/2 cawan minyak zaitun extra virgin dengan setengah cuka cuka dan setengah sendok makan jus lemon yang baru dimasak. Martini purata adalah enam atau tujuh bahagian gin kepada satu bahagian vermouth, manakala resipi Anak menyeru antara lima dan lapan bahagian minyak ke satu bahagian cuka dan jus lemon.

Dapatkan resipi: Vinaigrette Asas Julia Child

Resipi kanak-kanak agak berbeza dari nisbah resipi minyak hingga ke cuka tiga-ke-satu yang paling banyak dipanggil untuk resipi, tetapi titik keseluruhannya melakukannya adalah bahawa anda boleh menyesuaikan asid atau kekacauan untuk rasa anda sendiri dari sana . Dan dapat menyesuaikan dengan persalinan menjadi apa yang anda suka adalah hal terbaik tentang membuat salad di rumah.

Kanak-kanak mengatakan bahawa dengan bahan-bahan yang berkualiti, vinaigrette yang sempurna sangat mudah dibuat di rumah bahawa dia tidak melihat apa-apa sebab untuk pembalut botol.

Apa salad dressing kegemaran anda?