Membuat makan malam di dapur pelik sentiasa menjadi cabaran, tetapi ia boleh menjadi lebih sukar di rumah percutian. Terdapat tekanan tambahan untuk menyediakan makanan untuk sekumpulan keluarga atau kawan yang lebih besar daripada biasa, ditambah dengan fakta bahawa anda berharap dapat menghabiskan lebih banyak masa di tempat tidur gantung dengan buku yang bagus daripada di depan dapur. Untuk membantu anda mencapai matlamat penat lelah dan penataran majalah musim panas anda pada musim panas ini, kami telah menyusun pelan menu makan malam 5-malam dengan hidangan yang menggunakan bahan-bahan mudah – dengan banyak penekanan pada menghasilkan musim panas segar – akan dapati walaupun sewa percutian sederhana.

The Menus

HARI 1

 • Ribs masak-masak
 • Tri-Warna Slaw dengan Lime Dressing
 • Dips Butter
 • Strawberi, Sour Cream & Sugar Gula

HARI 2

 • Tortilla Espagnola dengan Rainbow Chard
 • Salad Beras Brown dicincang dengan Anggur dan Pecans
 • Peaches Panggang dengan Wain Pencuci Mulut
HARI 3
 • Ayam Milanese dengan Jagung & Tomato Summer Salad
 • Kek Puding Hangat Fudgy
HARI 4
 • Pasta dengan Sos Tomat yang Tidak Disukai
 • Green Salad dengan Dressing Balsamic Kegemaran Faith
 • Kek Icebox Cream Lemon
HARI 5
 • Tacos Udang Panggang dengan Salsa Mango-Alpukat
 • Jagung pada Cob
 • Iris Semangka (biasa atau dengan limau & pudina segar)

Cara Memasak Jagung di Cob

Tempat kejadian

Anda telah menyewa rumah selama seminggu dengan keluarga anda atau mungkin sekumpulan kawan. Anda mahu memasak dan memanfaatkan semua musim panas yang cantik menghasilkan mengisi ladang-ladang tempatan, tetapi anda masih semasa percutian. Persediaan makan malam haruslah tidak rumit dan kebanyakannya bertukar tangan, dan harus bergantung pada peralatan dapur asas yang mungkin anda cari dalam penyewaan musim panas. Dan makanan perlu menyeronokkan, menarik dan lazat, menggabungkan rasa musim panas klasik yang semua orang dalam perjalanan akan menghargai.

Membuatnya Terjadi

Mula dengan bang Hari 1 dengan tulang rusuk rontah, tulang selada kubis, dan mentega, variasi yang cepat dan nyaman pada biskut biasa. Ribs mungkin kelihatan seperti usaha besar, tetapi kebanyakan waktu memasak tidak aktif, jadi anda boleh berehat selama beberapa jam yang mereka habiskan di dalam ketuhar. Selesaikan hidangan dengan kombinasi sederhana tetapi halus dari strawberi masak, krim masam (atau creme fraîche) dan gula perang.

Ikuti dengan makanan perut itu dengan makan malam yang lebih ringan, vegetarian Hari 2. Tortilla Sepanyol kentang dan chard datang bersama-sama dengan cepat dalam kuali dan beras merah dan salad anggur boleh dipasang lebih awal daripada masa dan disejukkan, jika diperlukan. Kek masak memerlukan hanya sepuluh minit di ayam pedaging untuk bertukar lembut dan berkarbonat, bersedia untuk menjadi puncak es krim vanila atau creme fraîche.

Pada Hari 3, ayam, ayam juicy pada salad musim bunga jagung, tomato dan kentang datang bersama-sama di bawah satu jam, tetapi berasa seperti makan malam yang mewah. Selepas makan malam, campurkan kek puding yang kudap dan biarkan ia panggang semasa anda bermain permainan papan. Ia akan menjadi hangat dan bersedia untuk dimakan dengan menggunakan aiskrim apabila semua orang mempunyai Epal untuk Epal.

Kek Icebox Cream Lemon

Segala-galanya telah dimatikan Hari 4, satu-satunya hari yang memerlukan sekeping peralatan khas: pengadun tangan, untuk mencambuk mentega dan krim dalam kek lemon yang tidak dibakar. (Jika penyewaan anda tidak mempunyai pengadun, buat Buttercotch Pudding sebaliknya.) Sos tomato tanpa memasak dan vinaigrette balsamic yang sempurna seimbang tidak mengambil masa lama untuk disediakan dan boleh dilakukan beberapa jam lebih awal, meninggalkan anda dengan banyak masa untuk berjalan-jalan matahari terbenam sebelum makan malam.

Raikan hari terakhir anda bercuti memasak Hari 5 dengan makan semua orang memasang sendiri. Panggang udang, buat salsa, mendidih beberapa telinga jagung musim panas yang manis, dan masukkan semua taco. Selesai. Hidangan pencuci mulut semudah itu – memotong semangka masak yang sejuk dan membiarkan semua orang memakannya. Belah benih di meja? Anda mesti bercuti.

Apakah makanan kegemaran anda untuk memasak semasa menginap di sewa musim panas?

(Imej: Lihat kiriman yang dihubungkan untuk kredit imej penuh)