Ini kelihatan seperti biasa, walaupun kecil, pulau dapur, kan? Salah. Teruskan membaca untuk melihat bagaimana kerja dapur ini dapat memenuhi walaupun dapur terkecil.

Kami tidak mempunyai pulau dapur, tetapi kami berharap kami lakukan. Kami suka sekurang-kurangnya sebahagiannya dikelilingi oleh ruang kerja, dan bahkan sebuah pulau kecil sangat membantu. Ia sangat bagus semasa cuti atau parti, apabila stesen kerja tambahan membuat pelbagai hidangan (dan tangan tambahan) lebih mudah untuk diurus.

Tetapi kami tidak mempunyai ruang untuk sebuah pulau di dapur kami. Oleh itu, pulau lipat ini benar-benar menarik perhatian kita! Ia lipatan apabila tidak digunakan; anda boleh membawanya keluar untuk memasak hujung minggu dan membuangnya untuk kesibukan hari minggu. Atau simpannya untuk cuti, atau tinggalkannya sepanjang masa kecuali jika anda mempunyai pesta koktail dan memerlukan sedikit ruang tambahan di dapur. Ia dilipat sehingga cukup kecil untuk dipasang di antara almari atau tergelincir di bawah katil. Kami fikir ini mempunyai potensi sebenar!

• Folding Kitchen Island, $ 199.95 di Plough & Hearth. Saiz: 23 “x 22-1 / 2” x 36 “H

Lebih banyak pengawal ruang:
• Penjimatan Ruang Kecil: Rak Lipat
• Penjimat Ruang Kecil: Pertubuhan Menegak PANTREE
• Penjimat Ruang Kecil: Penyelenggara Lidah Tangki
• Pembuat Ruang: Lembaga Pemotongan Sudut oleh Peter Meier

Asalnya diterbitkan pada 20 Januari 2009.