Adakah anda hanya membeli hasil organik? Kami merasa sukar untuk membeli sahaja Harga organik dan ketersediaan bermakna bahawa sekurang-kurangnya beberapa hasil kami ditanam secara konvensional. Untuk membuat keputusan pintar, mesra bajet, kami ingin mengetahui jenis produk konvensional yang mempunyai jumlah racun serangga dan bahan kimia yang paling sedikit. Inilah yang kita beli. Datanglah untuk melihat jenis produk yang dihasilkan secara konvensional paling kurang racun perosak yang terlibat dalam penanaman mereka.

Kumpulan Kerja Alam Sekitar mengeluarkan senarai hasil tahunan untuk mengelakkan dan yang mana merupakan pertaruhan paling selamat untuk membeli konvensional minggu ini. Kami menarik senarai buah-buahan dan sayur-sayuran paling selamat dari bawah 15.

Kami ingin mengimbas senarai ini untuk membantu membeli hasil. Kami lebih selesa membeli buah-buahan dan sayur-sayuran yang lebih rendah berbanding racun perosak (seperti yang terdapat di dalam senarai di bawah) dari sumber yang konvensional. Kami menjimatkan wang kita untuk versi organik buah-buahan dan sayur-sayuran yang lebih tinggi racun perosak (seperti epal, saderi, dan strawberi – semak senarai penuh untuk melihat lebih banyak).

Ia intuitif yang menghasilkan dengan kulit yang tidak boleh dimakan semulajadi seperti alpukat dan cantaloupe akan tinggi pada senarai ini. Tetapi cendawan dan asparagus?

Hasilkan konvensional dengan Tahap Racun Teresten Terendah

 1. Bawang
 2. Jagung manis
 3. Nenas
 4. Alpukat
 5. Asparagus
 6. Kacang manis (beku)
 7. Mangga
 8. Terung
 9. Cantaloupe (domestik)
 10. Kiwi
 11. Kobis
 12. Tembikai
 13. Ubi keledek
 14. Grapefruit
 15. Cendawan

Bagaimana anda menentukan sama ada untuk membeli hasil organik atau konvensional??

Baca lebih lanjut: Panduan Kumpulan Kerja Alam Sekitar 2011 untuk Racun Makhluk Perosak dalam Menghasilkan

Berkaitan: Organik atau Tempatan: Yang Lebih Penting untuk Anda?

(Imej: Rick pengguna Flickr berlesen untuk kegunaan di bawah Creative Commons)