Perpustakaan selalunya sering merangkumi panduan medan dan buku masakan, tetapi jarang sekali kedua-dua kategori itu bertindih, dan pastinya tidak dalam jumlah yang begitu indah Pengambilan & Perayaan. Ditulis oleh Dina Falconi dengan ilustrasi oleh Wendy Hollender, buku ini berkahwin dengan seni dan sains, alam semula jadi dan masakan, dan ia merupakan sumber yang menarik untuk sesiapa sahaja yang ingin mengetahui bagaimana untuk mengenal pasti, menuai, dan menyediakan makanan liar yang tumbuh di sekeliling kita.

Fakta Pantas

Siapa yang menulisnya: Dina Falconi; Diilustrasikan oleh Wendy Hollender

Siapa yang menerbitkannya: Akhbar Botanical Arts

Bilangan resipi: 100+

Resipi untuk sekarang: Petua Kejatuhan Akhir, Teh Kesejahteraan Musim Sejuk, Cider Apple Kefir Soda, Mentega Citrus Maple, Biskuit Root, Frittata Musim Sejuk, Gembala Liar atau Pie Kotej, Herba Truffles

Sorotan lain: Bahagian pertama buku ini memberi tumpuan kepada Art of Foraging, termasuk pengenalan tumbuhan dan mengetahui kapan dan bagaimana memilih secara sedar dan selamat. Dari Amaranth hingga Yellow Dock, 50 tumbuhan yang boleh dimakan liar jelas dan indah digambarkan bersama maklumat mengenai identifikasi, keterdapatan, jadual panen, dan penggunaan makanan. Di antara 50 tumbuhan tersebut terdapat banyak “rumpai” biasa, yang pembaca cenderung mencari tumbuh di halaman belakang dan komuniti mereka sendiri. Panduan medan juga termasuk carta berguna mengenai habitat tumbuhan dan keadaan yang semakin meningkat, ketersediaan musim, dan penggunaan kuliner.

Bahagian kedua dikhaskan untuk Seni Dapur. Penulis menyediakan lebih daripada 100 “resep induk” yang fleksibel dari mana beribu-ribu variasi boleh dibuat. Daripada memanggil bahan tertentu, banyak resipi direka supaya pemasak dapat menggunakan apa-apa ramuan / buah liar / sebagainya. mereka mempunyai. Resipi termasuk minuman, bumbu, sirup, salad, sup, hidangan utama, dan pencuci mulut dengan tumpuan kepada makanan yang sihat yang tidak diproses dan tidak diperbaiki. (Mereka yang biasa dengan Yayasan Weston A. Price dan Sally Fallon Tradisi berkhasiat akan mengenali pendekatan penulis.)

Pengambilan & Perayaan adalah pengajaran, inspirasi, dan memberi kuasa. Saya mencadangkannya untuk permulaan dan lanjutan cawangan, kerana ia adalah jenis buku yang anda boleh merujuk lagi dan lagi sepanjang musim dan tahun.

Siapa yang akan menikmati buku ini? orang yang berminat dengan makanan liar, mencari makan, herbalisme, dan Weston A. Harga / Masakan Tradisional yang berkhasiat

Cari buku di perpustakaan tempatan anda, kedai buku bebas, atau dalam talian: Pengambilan & Perayaan: Panduan Bidang dan Buku Masakan Makanan Liar oleh Dina Falconi

Lawati laman web pengarang: Pengambilan & Perayaan

Apartment Therapy Media membuat segala usaha untuk menguji dan mengkaji produk secara adil dan telus. Pandangan yang dinyatakan dalam kajian ini adalah pandangan peribadi pengulas dan ulasan produk tertentu ini tidak ditaja atau dibayar oleh apa-apa cara oleh pengilang atau ejen yang bekerja bagi pihak mereka. Walau bagaimanapun, pengeluar tidak memberi kami produk untuk tujuan ujian dan kajian semula.