Pada tahun 2007, “Waitress,” watak Keri Russell Jenna adalah seorang pelayan yang tidak berkahwin yang tidak menginginkan masalah dan tidak memerlukan bayi – dia hanya mahu membuat pai.

Teruskan membaca untuk klip dari filem ini yang menyenangkan (kadang-kadang sedih), dan resipi untuk beberapa pai Jenna.

Pelayan

Perlindungan Jenna dari hubungannya yang bermasalah membuat pai. Seperti yang dia katakan, dia mencipta mereka di dalam kepalanya – resipi seperti ‘I Hate My Husband’ Pie, dan (selepas bertemu dengan Dr Pomatter yang manis dan lucu) ‘Saya Tidak Boleh Ada Tidak Ada Kesan Kerana Ia Salah dan Saya Tidak Ingin Earl to Kill Me ‘Pie.

Aneh kerana mereka mungkin berbunyi, ciptaan Jenna sebenarnya agak lazat, dan dia dikenali oleh rakan-rakannya sebagai “pai genius.” Pada akhirnya, pai beliau membantu Jenna mencari kebahagiaan – walaupun tidak semestinya dalam cara dia mengharapkan.

Lihat pautan di bawah untuk resipi dari filem, termasuk Marshmallow Mermaid Pie Jenna membuat Dr Pomatter.

  • Pelayan Filem: Jenna’s Pies
  • USA Today: ‘Saya Tidak Boleh Memiliki Tidak Ada Affair Kerana Ia Salah dan Saya Tidak Mahu Earl Membunuh Me’ Resipi Pai

Plus:

  • IMDB: Waitress
  • Fox Searchlight: Waitress

Berkaitan: Resipi: Apple-Blackberry Pie dengan Halia

(Imej: Anugerah IMP, Video: Saluran Reelz)