Salah satu aduan dapur kecil yang paling biasa adalah kekurangan ruang kaunter. Satu pilihan cepat, mudah, dan umumnya murah adalah untuk menambah ruang kaunter dengan penambahan percuma. Semak beberapa contoh dari lawatan dapur yang lalu:

keping berdiri bebas seperti ini boleh memecahkan kebosanan bahan countertop tunggal dan menyediakan ruang tambahan dengan serba boleh ditambah. Mereka juga boleh bertindak sebagai jeda sehingga penyelesaian yang lebih kekal (dan mahal) dirancang, disimpan untuk, dan dipasang.

BARISAN PERTAMA:
1 Meja gaya tinggi ladang rumah menyediakan laci tambahan dan ruang countertop di Dapur Bright dan Efisien Ashley
2 Blok daging pulau di Scott dan Ray Pengubahsuaian 10 Tahun Colorful menyediakan alternatif kepada bekerja di permukaan kaunter jubin terbina di dapur ini.
3 Berdiri bebas kabinet kayu Buruh Tamar dinamakan Love Renovation ialah pada hanya ketinggian yang betul untuk beberapa peralatan countertop beliau.
4 Satu lagi pulau blok buther dari Harry dan Taylor dari Brooklyn Kitchen
5 Ruang countertop dapur yang bersebelahan yang selalu disediakan oleh kereta kecil di Dapur Breakaway Eric Gower dengan Lampiran

KADAR KEDUA:
6 Meja kaca berukuran tinggi bertindak sebagai bar sarapan dan pulau di Stephen Kitchen Improv
7 Sebuah pulau tahan karat beroda memecah ruang terbuka luas di tengah-tengah Chris dan Heather’s Serene dan Hippie Kitchen
8 Satu lagi pandangan Dapur Bright dan Efisien Ashley, kali ini melihat keranjang kayu kecil pada roda. Ia duduk di sebelahnya untuk menyediakan ruang countertop dan simpanan tambahan.