Bit bean adalah bahan utama di rumah kami. Seperti sayur-sayuran yang paling panggang, mereka cukup mudah supaya saya dapat memasukkannya ke dalam ketuhar dan melupakannya, dan mereka cukup serba boleh sehingga mereka masuk ke dalam salad, dips, hidangan bijirin atau juga sandwic. Tetapi dengan musim barbeku musim panas dalam perjalanan, saya telah mula melihat beberapa resipi di luar sana merayakan bit panggang. Dan alasan untuk menghabiskan lebih banyak masa di luar rumah adalah sesuatu yang saya dapat benar-benar mendapat di belakang hari ini.

Perkara yang perlu diketahui tentang bit beula adalah kaedah yang sama seperti jika anda memakannya (dengan kata lain: terdapat lengkung pembelajaran yang sangat sedikit di sini!). Anda akan membasuh mereka dengan sedikit minyak zaitun, balut dalam kantong foil dan letakkan di panggangan sehingga lembut, biasanya kira-kira 20 minit atau lebih.

Pada ketika ini, banyak tukang masak akan membiarkan mereka sejuk ke sentuhan, keping dan minyak semula masing-masing, dan meletakkannya kembali di atas panggangan untuk mendapatkan tanda-tanda char yang bagus. Mereka akan mempunyai pernafasan yang mendalam bahawa bit yang dipanggang biasa tidak mempunyai, dan boleh dilakukan pada masa yang sama bahawa anda sedang memanggang sesuatu yang lain – hanya berikan mereka sekeping kecil sendiri harta di barbeku.

Pernahkah anda cuba membakar bit?

Dapatkan Terinspirasi dengan resipi:

  • Beet Grilled dengan Timun Gula – Martha Stewart
  • Salad Beet Grilled dengan Badam dan Cranberry Kering – Satu Planet Hijau
  • Salad Beet Grilled – Kimberly Hasselbrink untuk The Etsy Blog
  • Beet Grilled dengan Kambing Keju dan Walnut – Rangkaian Makanan
  • Beet Grilled dan Hummus Stuffed Pita – Naturally Ella

(Imej: Martha Stewart)