Jamie Oliver mempunyai rancangan memasak baru musim gugur ini (kini hanya terdapat di UK) untuk buku barunya Makanan 30-Minit. Ini juga bermakna mencari baru untuk dapur TVnya. Klik untuk beberapa lagi tembakan dari dapur Jamie Oliver terbaru ini, serta beberapa versi lama untuk perbandingan.

OK, kita tahu bahawa ini adalah set TV dan bukan dapur rumah yang sebenar. Namun, ia adalah menyeronokkan untuk mengabadikan apa yang sepertinya sebenarnya mempunyai peluang untuk memasak di sini.

Gambar di atas menunjukkan separuh dari dapur. Kami menyukai ketinggian pinggang tinggi (satu di sebelah kanan adalah gelombang mikro), rak rempah yang mudah dijangkau dan laci menarik, serta rak pantri separuh terbuka di sebelah kanan gelombang mikro. Kami juga suka bagaimana dinding bata kasar dan kabinet kontemporari moden melengkapi antara satu sama lain. Dapur adalah terletak di pulau besar di latar depan yang nampaknya mempunyai banyak ruang persediaan. Kami membayangkan bahawa jika ini rumah yang sebenar, dapur akan menjadi sebahagian daripada rancangan terbuka dan pulau ini akan menjembatani dapur dan ruang tamu.

Minibus kecil: Kami belum melihatnya lagi, jadi kami menganggap panel keluli tahan karat di sebelah kiri adalah mesin basuh pinggan mangkuk, yang biasanya kami suka terletak di sebelah tempat di mana piring disimpan. Juga, kami biasanya seperti meja di sebelah peti sejuk kami untuk memuatkan dan memunggah mudah.

Ini menunjukkan pusat dapur bergerak ke kiri menuju kawasan sink. Kami suka suis ke keluli tahan karat di sini, dan hakikat bahawa pengawal keseluruhan seolah-olah saya dibuat dari marmar putih yang mudah menjadikan kita sedikit pengsan daripada keinginan. Kami juga menyukai kesinambungan rak yang memegang sentuhan vintage sekali-sekala di sana sini, menghentak kembali ke dapur JO sebelumnya.

Akhirnya, di sini sudut kiri jauh kita dapat melihat de rigueur periuk herba segar dan satu set pintu paned yang indah. Kami juga suka meja mudah dengan kerusi yang tidak sesuai. Walaupun dapur nampaknya mempunyai banyak cahaya semulajadi, jika ini adalah rumah yang sesungguhnya mungkin ada lampu di atas meja serta penyimpanan lebih banyak untuk hidangan dan gelas. Tetapi semua-dalam-semua kita merasakan bahawa rupa ini melakukan pekerjaan yang baik untuk mewujudkan rasa kontemporari namun nyaman. Kami tidak akan menemui kesulitan yang tidak wajar jika seseorang memberitahu kami bahawa kami perlu memasak di sini hari ini!

Sebelum ini, Jamie Oliver mempunyai kabinet putih yang sangat kontemporari, mencari semua Kementerian Makanan siri (gambar atas di bawah) dan kelihatan lebih hodge-podge / vintaj untuknya Jamie di Rumah tunjukkan (mengikuti dua gambar.) Nampaknya dapur baru ini menyerang keseimbangan yang bagus di antara kedua-dua mereka.

Untuk rakaman tambahan dapur ini (dan penggoda siri bagi kita yang bukan di UK), lihat beberapa video promo Makanan 30-Minit di YouTube. Pengenalan umum kepada siri ini menunjukkan banyak dapur. Anda juga dapat melihat Jamie menerangkan tentang herba segar, kemahiran pisau, alat servis, peralatan penting, gelombang mikro dan menuntut semula dapur anda (yang mempunyai lawatan hebat di ruang dapur.) Terdapat juga keseronokan di belakang tabir melihat apa yang diperlukan untuk meletakkan rancangan memasak. Mereka menayangkan 4 rancangan sehari, untuk sejumlah 40 episod!

Berkaitan: Reka Bentuk Panas: Chutneys dan Marmalades Jamie Oliver