Minggu ini kita bercakap tentang cara-cara ekonomi untuk membeli dan menyimpan makanan secara pukal, dan beberapa komen menyebut membeli-belah di koperasi makanan sebagai cara mesra bajet untuk menyimpan staples. Tetapi bagaimana jika anda tidak mahu berurusan dengan keperluan keanggotaan atau tidak mempunyai co-op berhampiran anda? Terima kasih kepada web, anda masih mempunyai pilihan.

Koperasi makanan berasaskan talian semakin meningkat dan Food52 telah mengumpulkan senarai tapak yang paling menjanjikan untuk membeli-belah kolektif. Ada, seperti Meetup.com, telah memilih untuk mencari pembeli yang berfikiran seperti itu, manakala tapak seperti Batch yang berpangkalan di Brooklyn ini khusus didedikasikan untuk menghubungkan orang ramai untuk mencari produk tempatan.

Senarai ini pendek, tetapi kami berharap jumlah tapak seperti ini terus berkembang, menjadikannya lebih mudah untuk membeli makanan tempatan tidak kira di mana anda tinggal.

Dapatkan senarai penuh: Revolusi Online Co-op

Pernahkah anda mengambil bahagian dalam koperasi makanan dalam talian? Adakah terdapat mana-mana tapak yang anda cadangkan?

Berkaitan: Memesan Groceries Online: Yay or Nay?

(Gambar: Midwestgrrl ahli Flickr berlesen di bawah Creative Commons)