(Kredit imej: esolla / Shutterstock)

Selepas kajian saintifik yang ketat dan pemeriksaan diri yang jujur, saya telah membuat kesimpulan yang sangat serius: Apabila datang untuk kerja-kerja makan tengahari, salad dan sandwic hanya tidak akan memotongnya. Sekurang-kurangnya tidak ada di rumah saya. Inilah sebabnya.

Masalah mendasar adalah sandwic atau salad yang baik – yang benar-benar lazat yang anda inginkan untuk makan – memerlukan jumlah TLC tertentu. Anda tidak boleh menampar bersama-sama dalam masa lima minit antara melancarkan serangan dalam permainan Clash of Clans anda dan bergegas ke pintu untuk mengalahkan lalu lintas. Percayalah, suami saya dan saya telah mencuba. Mereka jenis salad cepat dan sandwic – salad sayur-sayuran pra-dicuci yang dicincang yang dilemparkan ke dalam Tupperware dengan beberapa wortel bayi dan bekas kecil pakaian, atau sandwic potongan-potongan sejuk yang tersekat di antara buku-buku bready dengan schmear mayo – mereka adalah jenis makan tengah hari yang cenderung membuat orang sedih. Atau sekurang-kurangnya, lapar lagi 30 minit selepas makan.

Sekalipun anda bertujuan tinggi dan mengambil beberapa roti berkerak yang bagus di pasar atau memanggang pork tenderloin untuk pemotongan sejuk DIY, anda tidak dapat mengelakkan masalah asas perhimpunan harian. Setiap pagi, tanpa gagal, anda perlu mengambil setengah lusin bekas dari peti sejuk dan memasang makan tengahari anda. Anda juga perlu memikirkan apa yang sebenarnya boleh dipasang dan apa yang perlu disimpan dengan teliti berasingan untuk mengelakkan segala-galanya bertukar menjadi keadaan huru-hara yang basah dengan masa rehat.

Southwestern Spiced Pork Tenderloin

(Kredit imej: Emma Christensen)

Dan tentu saja, “anda” dalam perbualan ini benar-benar “saya dan suami saya.” Mungkin anda mempunyai ketabahan mental yang lebih besar di pagi hari daripada yang kita lakukan. Mungkin anda mendapati PB & J yang baik atau salad selada ais yang sangat memuaskan. Mungkin anda kurang ketagih kepada Clash of Clans (dia) atau Tumbuhan vs Zombies (saya). Jika anda adalah salah seorang daripada orang-orang ini, kami jelas dilahirkan di bawah susunan planet yang berbeza dan saya menghormati anda.

Walau bagaimanapun, jika kisah kesibukan makan tengah hari saya menyerang akord, berikan saya berkongsi kesimpulan bahawa suami saya dan saya akhirnya datang ke: Wdan tidak perlu makan salad dan sandwic jika kita tidak mahu. Bebas dari kezaliman tempat makan di tempat kerja standard! Tarian untuk menendang drummer makan tengah hari anda sendiri! Cari kebahagiaan dalam hidangan yang menentang definisi waktu makan tengah hari!

Bagi kami, ini menjadi salah satu daripada dua perkara: sisa-sisa makanan diselamatkan dari makan malam atau hidangan yang boleh disediakan pada hujung minggu dan sebahagian daripada minggu yang akan datang. Pada asasnya, apa-apa yang boleh dimasukkan ke dalam bekas berkhidmat individu malam sebelum dan kemudian meraih di jalan keluar pintu keesokan harinya.

Ini hampir tidak revolusioner, tetapi menerima bahawa ini adalah standard kami – dan menumbangkan idea sandwic dan salad sama sekali – telah berasa mengherankan membebaskan. Satu-satunya masa saya makan salad untuk makan tengah hari hari ini adalah ketika saya bekerja dari rumah dan mempunyai masa untuk menjadikannya yang baik.

Berikut adalah resipi kegemaran kami yang tersendiri, yang tersendiri untuk makan tengahari yang dirancang:

  • Pizza dengan Lada Merah Panggang, Sosej & Keju Jack – Saya biasanya membuat satu pizza besar untuk makan malam dan satu atau dua lagi untuk makan sepanjang minggu.
  • Ayam Ragu dengan Bacon – Terbaik yang disajikan di atas gnocchi atau pasta!
  • Polenta Squares dengan Bayam & Bacon – Kami menghidupkan tampalan dengan daging, sayuran dan rempah yang lain. Keju tambahan tidak akan menyakitkan sama ada.
  • Curried Vegetable and Chickpea Stew – Resipi ini membuat satu tan dan membeku dengan baik.
  • Lighter Macaroni & Keju yang dipanggang dengan Bayam & Lada Merah – Satu lagi yang mudah untuk menghidupkan mengisi dengan apa sahaja yang kami ada atau berada dalam mood.
  • Burritos Freezer Sayuran panggang, kadang-kadang dengan Ayam Cooker Slow sebagai pengisian – Kerana, makanan beku. Senang kacang. Ambil dan pergi.

Apa resipi kegemaran anda untuk makan tengah hari kerja?