Harris Teeter telah menandatangani untuk membuka kedai 50,000 kaki persegi di Perlembagaan Square di kejiranan NoMa (North of Massachusetts Ave) di DC. Tetapi walaupun beberapa laporan yang mendakwa ia akan menjadi yang pertama di daerah apabila ia dibuka pada tahun 2010 atau 2011, terdapat dua lokasi lain yang telah dijadualkan dibuka untuk beberapa waktu … dan tiada dadu.

Kami berbelanja di rantaian North Carolina ini di kolej dan peminat besar. Kedai-kedai besar, bersih, dan cenderung mempunyai jabatan wain yang baik. HT sudah mempunyai beberapa kedai di pinggir kota DC. Akan DC akhirnya mendapat alternatif kelas untuk Safeway?

Desas-desus itu dimulai pada tahun 2004, ketika buzz mulai membina tentang pembukaan Harris Teeter di Capitol Hill. Pada tahun 2005, Washington Post melaporkan pada lokasi Adams Morgan dan, tiga tahun kemudian, blog mula mengumumkan bahawa pembukaan itu akan berlaku. Ia telah ditetapkan untuk bulan lepas, dan bandar itu juga mengubah pola lalu lintas untuk mempersiapkan orang ramai.

Tahu tak? Masih tiada Teeter. Sekarang terdapat berita mengenai kedai NoMa, yang akan menjadi sebahagian daripada pembangunan semula bercampur menggunakan kejiranan. Pembinaan bermula bulan ini.

Mungkin kedai NoMa mempunyai pelayaran yang lancar kerana ia menghidupkan semula kawasan yang diabaikan, manakala kedai-kedai lain bertentangan dengan penentangan dari jiran-jiran yang mantap (ada pergaduhan di Adams Morgan tentang kedai yang menjual alkohol)?

Kami mendengar bahawa kedai Capitol Hill dan Adams Morgan harus dibuka pada musim panas ini.

Mana-mana penduduk DC mempunyai scoop akhir?

(Imej: Harris Teeter)