Kami akan membincangkan beberapa cara untuk membuat kopi minggu ini, jadi mari kita mulakan dengan kaedah pembuatan kopi yang paling asas: ubi minuman.

Di Amerika Syarikat sekurang-kurangnya, minuman titisan adalah cara paling popular untuk membuat kopi. Ia dibancuh oleh pemanasan air kemudian meneteskannya melalui bakul, biasanya dilapisi dengan penapis kertas atau plastik, yang dipenuhi dengan biji kopi tanah. Air mengalirkan bahagian bawah bakul ke dalam panci menunggu di bawah.

Sistem minuman titisan ini agak murah dan mudah untuk menyesuaikan output mereka untuk satu atau lebih peminum kopi. Cuisinart hitam di atas ($ 79.95, Amazon) berada pada hujung spektrum yang lebih tinggi dengan fungsi auto-off dan masa. Kopi kecil 4-cup Mr. Coffee ($ 18.88, Amazon) adalah model yang kita tinggal selama bertahun-tahun, dan ia hanya cukup untuk satu atau dua orang.

Serbuk ubat mempunyai kelebihan tertentu – mudah, cepat, dan dibersihkan adalah mudah. Ia juga meninggalkan banyak minyak pati dan enap cemar di belakang penuras, jadi ia sedikit lebih mudah di perut orang yang diganggu oleh minyak kopi. Tetapi ia juga meninggalkan lebih banyak rasa yang kaya di belakang, memberikan minuman yang lebih cerah dan lebih terang daripada kaedah lain.

Pengambilan ubat juga menghasilkan lebih banyak kafein setiap cawan kerana tempoh masa air menghabiskan dalam alasan.

Beberapa petua untuk mendapatkan yang terbaik daripada kopi minuman ubat anda:

• Tuangkan kacang anda sebelum anda membuat kopi untuk rasa maksimum dan kesegaran.
• Brew hanya apa yang anda akan minum dalam 20 atau 30 minit akan datang. Apabila kopi telah disejukkan, ia tidak boleh dipanaskan semula tanpa merosakkan rasa yang serius.

Kami suka kemudahan kopi drip tetapi lebih suka citarasa Perancis dan kaedah pembuatan bir lain. Adakah anda mempunyai apa-apa cadangan periuk titisan? Apa yang anda cari dalam minuman keras periuk?