Mahu buat hadiah kue buatan sendiri sedikit lebih istimewa? Balutkan mereka pada plat vintage cantik yang dipilih khas untuk penerima, dan buat bahagian plat hadiah itu. Dan sementara mereka menambah satu tan kelas, kecil, dan menawan piring seperti ini tidak banyak – hanya beberapa dolar mendahului di kedai simpanan setempat.

Walaupun tidak mudah atau murah untuk mencari set plat yang sepadan, plat tidak sepadan tunggal adalah banyak dan biasanya sangat murah di kedai-kedai berjimat cermat. (Kedai-kedai antik dan pasar loak boleh menjadi cerita yang berbeza, tetapi anda pasti boleh berbelanja di atas plat tiket besar untuk penerima khas.) Walaupun di bandar besar saya tinggal, paling mahal antara 25 sen dan $ 2.

Namun, mereka menambah begitu banyak hadiah ringkas kuki buatan sendiri. Apabila pembungkusan cookies dengan cara ini, saya sentiasa terkejut melihat bagaimana perasaan dan rasa gembira kawan-kawan saya apabila mereka mengetahui plat kecil yang dipilih adalah mereka untuk menjaga.

Adakah anda mempunyai apa-apa idea pembungkusan untuk membuat hadiah kue buatan sendiri sedikit lebih istimewa?

Berkaitan: Idea Pembungkusan Pretty untuk Hadiah Cookie Homemade

(Imej: Anjali Prasertong)