Gelung Froot akan keluar dengan rasa baru untuk kali pertama dalam satu dekad, dan saya bukan peminat perubahan ini. Saya selalu menganggap saya seorang penyokong kemajuan, inovasi, dan evolusi dalam semua usaha, tetapi nampaknya tidak berlaku untuk bijirin sarapan pagi. Saya melihat satu daripada Kellog Froot Berry Frost baru Kellogg dan berkata dengan kuat, “Saya sangat kecewa dengan ini!”

Gelung Froot Kellogg tidak berubah dalam 10 tahun. Tetapi sekarang dengan pelancaran yang baru Gelung Frost Berry Wild, mereka tidak hanya mempunyai rasa baru – mereka juga mempunyai bentuk baru. Dan bentuk itu bukan gelung! Sekarang kiri betul, naik turun, dan segala-galanya telah menjadi gemuruh.

(Kredit imej: Syarikat Kellogg)

Menurut siaran akhbar, Wild Berry Froot Loops akan keluar musim panas ini, dan mereka mempunyai “rasa beri tajam dan manis.” Bukan sahaja mereka melepaskan gelung kuning memihak kepada yang biru, tetapi gelang ungu juga telah digantikan oleh bintang-bintang ungu.

Saya mendapati ini sangat merengut pada tahap semantik. Gelung Froot dipanggil “gelung” kerana bentuk cincin ikonik mereka. Adakah Loop Froot masih Loop Froot jika ia bintang? Tidak, kini ia adalah bintang buah. Maaf, bintang “Froot”.

Bintang bukan gelung! Saya menyedari ini adalah perkara yang sangat aneh untuk dijelaskan apabila kita bercakap tentang jenama yang mengarang “buah” dengan dua Os, tetapi kata-kata bermakna perkara! Dan nampaknya ini adalah bukit yang saya ingin mati. (Tidak ada yang lebih terkejut daripada saya.)

Dalam penglihatan semula, ini bukan kali pertama saya bertempur dengan bijirin sarapan pagi. Charms Lucky menambah marshmallows berbentuk balon merah pada tahun 1989, dan saya masih asin mengenainya.

Nasib baik untuk mana-mana pemurnian sarapan pagi yang kini gementar dalam bot mereka atas prospek bijirin mereka yang kelihatan berbeza, Loop Froot asal masih boleh didapati dalam bentuk semua gelung lama yang biasa. Bagi orang yang mahukan bijirin mereka lebih berry-berry dan bintang-bintang, Gelang Froot Wild Berry yang baru akan disediakan pada musim panas ini di antara $ 4.69 dan $ 5.79.

Adakah anda akan mencuba Gelung Froot Berry Wild baru??