Sekiranya anda melakukan perjalanan ke rumah orang lain untuk cuti, anda mungkin mempertimbangkan untuk mengambil alkohol dalam bentuk atau bentuk. Ini kerana (1) seseorang akan meminumnya, (2) anda boleh membelanjakan sebanyak atau sedikit daripada belanjawan anda, dan (3) ia tidak memerlukan satu tan usaha.

Masalahnya dengan alkohol, tentu saja, adalah cecair. Oleh itu, TSA tidak akan membiarkan anda membawanya dengan anda melainkan jika anda melambaiya ke dalam bekas 3.4 ounce. Jadi, anda perlu membungkusnya sedemikian rupa sehingga tidak menumpahkan seluruh sweater istimewa anda. Inilah cara terbaik untuk melakukannya.

1. Mulailah dengan lapisan pakaian lembut.

Apabila anda sudah bersedia untuk berkemas, kumpulkan pakaian anda dan mulakan dengan lapisan lembut untuk bahagian bawah beg pakaian.

(Kredit imej: Tara Donne)

2. Gulung minuman keras anda dalam gelembung atau bungkus busa.

Seterusnya, anda mahu menggulung botol itu dalam jalur gelembung atau bungkus buih. Jangan malu tentang menggunakan bungkus itu!

3. Letakkan ia kali kedua.

Untuk lapisan kedua, anda boleh menggunakan baju, sweater, atau pakaian apa pun. Saya biasanya menggunakan sepasang seluar jeans yang dilipat panjang.

Dua botol bourbon selamat dibungkus dua kali!

(Kredit imej: Tara Donne)

4. Nestle bundle anda dengan berhati-hati.

Sekarang anda sudah bersedia untuk bersambung antara pakaian anda. Anda mungkin mahu menggulung pakaian anda juga untuk membantu meletakkan botol.

(Kredit imej: Tara Donne)

5. Selesai dengan lapisan pakaian lembut.

Untuk menyelesaikan, lapisan jaket atau sweater di atas dan, voila! Anda bersedia untuk zip beg anda dan menuju ke lapangan terbang.