Kitar semula adalah rumit di Amerika Syarikat. Walaupun secara amnya ditadbir oleh Agensi Perlindungan Alam Sekitar, tidak ada agensi kebangsaan yang menguruskan kitar semula sehari-hari untuk setiap bandar di negara ini. Tanggungjawab itu sebenarnya ditangani oleh gabungan agensi kerajaan tempatan dan syarikat swasta, bergantung kepada tempat tinggal anda.

Untuk tujuan kitar semula peribadi anda sendiri, ini bererti dua perkara: Itu betul-betul apa yang anda boleh kitar semula akan berubah agak sedikit, dan kemudian bagaimana anda mengitar semula ia boleh berbeza-beza, juga.

Beberapa daerah mempunyai kitar semula curbside yang kerap, sementara yang lain hanya kadang-kadang melakukannya – atau tidak sama sekali. Sesetengah tempat memerlukan anda menyusun semula bahan kitar semula anda ke tempat sampah, sementara yang lain menggalakkan anda mencampurinya.

Bagaimana anda tahu apa yang terbaik berdasarkan di mana anda tinggal? Teruskan membaca.

Jika anda ingin melakukan kitar semula dengan betul, anda perlu melakukan dua perkara: Pertama, penyelidikan undang-undang daerah anda untuk melihat apa yang anda boleh kitar semula di rumah berbanding apa yang anda perlu lakukan untuk kemudahan kitar semula, dan kemudian cari kemudahan kitar semula itu sendiri . Kebanyakan laman web kerajaan mempunyai peraturan yang jelas dan mudah untuk mencari kitar semula. Apa yang lebih mudah, walaupun? Hampir setiap orang – termasuk tapak EPA itu sendiri – mengarahkan anda ke satu laman web untuk mengetahui tentang pusat kitar semula tempatan anda.

Cara Terbaik untuk Cari Pusat Kitar Semula yang Berhampiran Anda: Earth911.com

Ini adalah sumber yang hebat! Selain mempunyai satu ton maklumat mengenai inisiatif kitar semula, ia mempunyai alat yang membolehkan anda mencari item yang anda ingin kitar semula, melalui kod pos. Dan ia akan membolehkan anda mendapatkan maklumat terperinci – contohnya, jika anda menaip bateri, ia akan memberi anda pilihan (bateri kereta, bateri alkali, dan lain-lain) supaya anda boleh mengetahui dengan tepat tempat yang tepat untuk pergi, kemudian akan memberikan anda nama, alamat, dan nombor telefon lokasi yang boleh anda bawa ke. Jika ia sesuatu yang akan diambil oleh daerah anda, ia juga memberitahu anda. Ia menjadikan sesuatu yang mudah rumit!