Apabila menyangkut legitimasi kandungan Makanan di TV, satu soalan amat penting: di mana garis antara hiburan dan pencerahan? Secara semulajadi, apa-apa penyahkelasan sepenuhnya subjektif, sebanyak program untuk penonton tertentu. Namun semua orang seolah-olah mempunyai pendapat tentang mana tukang masak TV bernilai garam mereka dan yang perlu dicincang sebagai hiasan.

Setiap pengguna individu mesti membuat pemikirannya sendiri tentang intipati program dan berapa banyak yang mereka mahu ekstrak.

Bahawa dikatakan, fikiran saya secara automatik bergerak ke foodite TV kegemaran saya, Alton Brown. Pendekatan mudah saintifiknya untuk memasak menyerupai saya dengan baik, kerana saya sedikit lebih daripada seorang ahli sains yang mudah. Walau bagaimanapun, saya tahu bahawa ramai yang mendapati sikapnya terhadap makanan yang merosot atau bahkan tidak dapat dipakai, terlalu akademik, berbelit-belit atau ketegangan. Gayanya yang sombong dan kadang-kadang menakutkan memaksa penontonnya memandang ke dalam dan bertanya, adakah ini berbaloi? Adakah menggoreng seekor ayam belanda yang bernilai membina derik 12 kaki di halaman belakang saya? Adakah saya benar-benar perlu mencuba tangan saya di aiskrim alpukat?

Apabila saintis menerbitkan karya pecah tanah, ia dipenuhi dengan keraguan kerana saintis diajar untuk menjadi skeptis (walaupun menilai diri kita sendiri). Kami berupaya menduplikasi hasil yang luar biasa, baik untuk mengesahkan kerja awal dan untuk mendapat manfaat daripada penemuan diri kita sendiri. Oleh itu, saya memutuskan untuk bertindak sebagai salah satu demonstrasi sepanjang episod Alton Brown, penyembelihan daging lembu dan penyediaan komponennya. Saya melakukan ini sebanyak seorang saintis sebagai kekasih makanan, atau meletakkan cara lain, sama seperti pengalaman untuk menuai (makan) ganjaran.

PSMO ini adalah $ 47 di kelab harga, tetapi mereka mempunyai serendah $ 40; Walau bagaimanapun, ini juga sedikit berlemak. Apabila membeli, ingat untuk membalikkan perkara itu dan semak bawah. Ia sepatutnya agak licin dan tidak sangat berlemak, melainkan jika anda mahu daging yang lebih gemuk, tentu saja. Namun, ada yang boleh dikunyah di bahagian bawah, jadi sedarlah ini.

Kini, kemahiran butchering saya walaupun, mari kita bekerja!

1. Keluarkan binatang itu dari pembalut, pat kering dengan tuala kertas atau bilas di wastafel.

2. Rasa membran yang mudah dipisahkan yang memegang rantai di tempatnya. Rantaian ini adalah daging sampingan, yang umumnya lebih gemuk dan keras daripada sisa potongan. Gunakan jari untuk menarik rantai dari badan utama, perhatikan membran yang jelas memberi laluan. Sapukan bilah pengisi apabila perlu. Sediakan / membekukan kemudian.

3. Keluarkan kelebihan lemak dan lebih penting lagi, ‘kulit perak’ dengan pisau tajam dan fleksibel. Matlamatnya bukan untuk memotong bahagian atas daging sama sekali, walaupun saya pasti memukulnya beberapa kali di sini dan di sana. Tiada kerugian besar. Simpan jari pada kulit perak dan gunakan berat baki daging untuk menariknya semasa anda menghiris.

4. Di hujung bahagian itu terdapat seksyen besar yang melontar sedikit dari keel utama. Keluarkan ini dengan strok tunggal. Ini menjadi panggang chateaubriand. Bungkus, simpan sejuk dan simpan!

5. Semua yang sepatutnya kekal adalah seksyen daging tunggal. Slice 1.5 “pusingan ini. Ini adalah filet. Sediakan pada pinggan sehingga seluruh bahagian selesai. Saya menganggarkan setiap pusingan boleh pergi dari 4-8 oz, bergantung kepada ketebalan PSMO yang anda mulakan.

Akhirnya, trim stik yang diperlukan dan panggang! Di atas panggangan panas, 5 minit setiap sisi memberikan saya kesederhanaan sederhana, saya akan menganggarkan 4 minit untuk medium yang jarang, tetapi saya suka panggang untuk bermula untuk merasakan grill, panas, dan lain-lain hanya untuk selamat . Ingatlah juga bahawa anak-anak kecil akan selesai terlebih dahulu. Kerana anda berurusan dengan seksyen keseluruhan lembu, sukar untuk menjaga seragam stik, tetapi lakukan yang terbaik yang anda boleh. Ingat – bersenang-senang! Buono Apetito!

Terima kasih kerana berkongsi, Michael dan Elizabeth!

Lawati weblog Michael dan Elizabeth:
Ambil Kembali Dapur Anda
Mahu menyerahkan jawatan tetamu untuk The Kitchn?
Beritahu kami semua mengenainya di sini.

(Imej: Elizabeth Mengambil Kembali Dapur Anda)