Ada kalanya apabila lapisan kek benar-benar teratur. Hari lahir yang besar, ulang tahun, atau pengijazahan sering menjamin kue yang menjulang tinggi. Dan kemudian ada kalanya resipi kek coklat standard anda tidak akan dilakukan. Apabila sudah tiba masanya untuk mengetuk keluar dari taman, s’mores melakukan silap mata itu.

Saya telah membuat kek hari jadi lima lapisan untuk rakan sebilik di kolej, tetapi saya tidak pernah melampaui itu. Dan lima lapisan merasakan dekaden dan over-the-top pada masa itu sehingga saya tersandung di atas kek roti s’mores 7 lapisan ini yang menawarkan 2 lapisan coklat, 2 lapisan kek keju, 2 lapisan cookie cip coklat, frosting marshmallow, frosting coklat dan keropok graham.

Dalam musim yang penuh dengan pencuci mulut labu, saya selalu mendapati ia menyegarkan untuk merebak dalam rasa coklat dan luar musim. Pecahan dari labu sentiasa dialu-alukan. Oleh itu, walaupun kek ini jelas merawat dan komitmen masa yang penting, ia kurang bermusuhan dan kelihatan paling tidak dapat dilupakan untuk majlis khas anda yang akan datang. Atau untuk malam purata dengan kekasih coklat yang sangat istimewa.

Dapatkan Resipi: S’mores Cake

Berkaitan: Lihat! Bacon S’mores

(Imej: Gadis Lemak Terperangkap dalam Badan Kurus)