Ok, saya akan mengakuinya. Apabila saya mula-mula mendengar trend musim panas gila ini saya benar-benar bingung. Bagaimana cara menggoreng cecair? Nasib baik, ABC News memberikan video mengenai bagaimana bola Kool-Aid yang digali dengan teliti. Dan mereka tidak begitu aneh, selepas semua!

Lebih serupa dengan lubang-lubang donat daripada, katakan, kuih sup, hidangan ini dimulakan dengan adunan cendawan Kool-Aid ceri. Benar, tidak ada peralatan canggih atau teori kuliner yang diperlukan untuk menggoreng cecair. Adonan itu kemudian jatuh dalam tetesan bersaiz gigitan ke dalam minyak panas dan digoreng hingga garing. Voila Kool-Aid donuts! Ia sangat mudah tetapi kemungkinan rasa tidak berkesudahan. Bagaimana pula dengan margarita atau strawberi?

Adakah anda ingin mencuba sejenis bola doh goreng yang berbeza? Ya? Tidak? Orang-orang KoolAid mendalam telah pun menyediakan resipi, jadi anda boleh cuba ini gila (tetapi tidak juga gila) merawat di rumah jika anda suka:

Dapatkan resipi: Bantuan Kool Deep Fried

Oleh itu, Kool-Aid merasakan bola donat – Adakah ini hanya tidak masuk akal, atau tidak seperti yang gila ketika kedengarannya?

• Video di ABC News

Berkaitan: Kenapa tidak? Mari buat Donat buatan sendiri!

(Imej: pengguna Flickr jbcurio yang dilesenkan untuk kegunaan di bawah Creative Commons; Deep Fried Kool Aid)