(Kredit imej: Erika Tracy)

Siapa: Peggy Sutton Of To Your Health Sprouted Flour Co.
Apa: Organik, tepung gandum organik
Di mana: Fitzpatrick, Alabama

Pada masa ini di luar bandar Alabama, sebuah syarikat kecil yang dipanggil To Your Health Sprouted Flour Co. berada di landasan untuk menghasilkan tiga juta pon 100 peratus organik, tepung gandum seluruh tahun ini.

Sekiranya kedengarannya mengagumkan, ia lebih mengagumkan apabila anda menganggap bahawa ia semua bermula apabila pemilik, Peggy Sutton, mengambil untuk membiak bijirin di dapur rumahnya, dan dari sana perniagaan dilahirkan. Inilah caranya.

(Kredit imej: Erika Tracy)

Untuk Bermula Kesihatan Anda

Di bandar Fitzpatrick, seperti kebanyakan Selatan, memeriksa masa lalu dan nostalgia adalah diperlukan, dan menyatakan cinta melalui makanan adalah seperti kudzu. Kepada pengasas dan pemilik Kesihatan anda, Peggy Sutton, sentiasa menjadi tukang roti dan masak, tetapi pada tahun 2004, dia mula berfikir tentang makanan dan impaknya pada tubuhnya. “Saya mula meneliti cara datuk dan datuk nenek saya masak dan makan, sebahagiannya kerana saya tidak mahu melihat tradisi itu hilang, dan sebahagiannya kerana mereka begitu sihat, dan saya tahu diet mereka memainkan peranan,” katanya..

Dia menemui perbezaan yang tidak dijangka antara semalam dan hari ini, terutamanya apabila ia datang kepada biji-bijian dan tepung. “Pada masa lalu, kebanyakan biji-bijian tumbuh di ladang kerana petani hanya meninggalkannya di sana sehingga mereka menggunakannya atau menjualnya.”

Sebelum Revolusi Perindustrian, kebanyakan tepung yang digunakan dibuat daripada biji-biji ini. Tetapi dengan penciptaan penuai gabungan, amalan biji-biji yang ditumbuk telah diketepikan, seperti sekam di tempat pengirikan, dan dengannya, vitamin dan mineral berharga yang dihasilkan proses pemanjangan – nutrien yang pernah ditanam tepung secara semulajadi.

(Kredit imej: Erika Tracy)

Roti, Crackers, dan Baked Goods, Oh My!

Semakin banyak Peggy belajar tentang faedah-faedah tepung terumbu, semakin dia ingin mencuba mereka dalam projek-projek pembakarnya. “Cara terbaik untuk makan dengan betul ialah makan pelbagai jenis makanan, tetapi dalam bentuk yang paling murni, maka saya memutuskan untuk mencuba sebilangan bijirin yang tumbuh dengan sendirinya. menjadi tepung dengan kilang rumah kecil, “katanya.

Dan kemudian dia membuat roti pertama dengan tepung, yang mengubah segala-galanya.

“Saya terpesona oleh rasa itu, ia sangat baik, dan saya ketagih,” katanya. “Dan bagi saya, itulah yang paling penting. Faedah kesihatan adalah bonus.”

Dia membuat tepung lebih banyak dan memasak lebih banyak gula-gula, memberikannya kepada keluarga dan rakan-rakan yang berkongsi kejutan dan kegembiraannya. “Orang ramai memberitahu saya betapa hebatnya mereka merasai, dan saya memberitahu mereka bagaimana mereka boleh melakukannya juga,” katanya.

Tetapi kebanyakan lebih berminat untuk memakan barangan yang dibakar daripada membuatnya, jadi penjelmaan pertama perniagaan Peggy telah membuat dan menjual keropok, roti, dan banyak lagi dengan buatan sendiri buatannya.

(Kredit imej: Erika Tracy)

Mendapatkan Ke Perniagaan

Tidak lama kemudian, karyanya telah melepaskan dapurnya, dan pada tahun 2006, dia membina sebuah dapur komersial di sebuah kandang di harta miliknya. Seperti kata penyebaran, semakin ramai orang menginginkan tepungnya, sehingga pada tahun 2008, dia menghentikan barang-barang yang dipanggang dan memberi tumpuan kepada menghasilkan dan menjual tepung terumbu dan tumbuh-tumbuhan yang tumbuh.

Pada tahun 2010, bangsal itu ditinggalkan untuk kemudahan 7200 kaki persegi. Satu saat ditambah pada tahun 2013, dan syarikat itu telah merapatkan lagi perkembangan pada awal tahun 2015. Ruang baru ini akan membolehkan To Your Health meningkatkan pengeluarannya. “Kami terpaksa mempunyai ruang tambahan untuk bersaing dengan permintaan,” kata Peggy.

Peggy juga sedang bekerjasama dengan Pesuruhjaya Pertanian Alabama dan Jabatan Pertanian di Universiti Auburn Alabama untuk mencipta koperasi petani organik, dalam usaha untuk menggalakkan petani tempatan untuk menanam dan menuai bijirin organik yang boleh digunakan oleh Kesihatan Anda. “Saya suka mengatakan bahawa biji-bijian yang kami gunakan berasal dari negeri saya,” katanya.

(Kredit imej: Erika Tracy)

Perkara Lokal

Sebagai Untuk Kesihatan Anda telah berkembang, Peggy tetap komited untuk menjaga operasi dalam komuniti dan menyediakan pekerjaan yang berharga. Kemudahannya terletak di jalan yang dipukuli di jalan daerah di antara beberapa kawasan pedalaman di Central Alabama. Ini adalah penyesuaian yang menarik: lembu mengunyah rumput di padang rumput, penghasilan makanan yang canggih di dalam bangunan dalam beberapa ratus meter.

Tetapi ini adalah bukti kasih sayang Peggy di rumah, dan apabila anda memikirkannya, ia masuk akal. Kepada Kesehatan Anda mengekalkan sekeping warisan pertanian dan mendapatkan generasi baru yang teruja mengenainya, jadi tidak ada tempat yang lebih baik bagi perusahaan untuk melakukan pekerjaannya daripada di luar ladang ladang Alabama.

(Kredit imej: Erika Tracy)

5 Soalan Pantas untuk Peggy

Betapa berbezanya tumbuh-bijian tepung dari tepung tradisional? Sangat berbeza! Ia seperti membandingkan malam dan siang. (Nota editor: Baca lebih lanjut mengenai perbezaan di sini!)

Kenapa menggunakan tepung sprouted-grain?
Pertama, mereka mempunyai lebih banyak rasa; mereka hanya rasa lebih baik. Tetapi, mereka benar-benar lebih baik untuk anda kerana mereka mempunyai lebih banyak nutrien.

Apa yang menyumbang kepada kandungan pemakanan yang lebih tinggi?
Biji-bijian, seperti semua biji, adalah bungkusan kecil vitamin dan mineral. Mereka menggunakan nutrien untuk berkembang. Tetapi apabila mereka menjadi tepung sebelum mereka mula berkembang, semua nutrien itu kekal terkunci dan tidak aktif. Membiak mereka sebelum mengisar mereka membolehkan nutrien untuk “bangun” dan membuatnya menjadi tepung.

Apa yang membuatkan mereka rasa lebih baik daripada tepung konvensional?
Proses percambahan memecahkan beberapa kanji bijirin menjadi gula mudah, dan gula-gula ini membiarkan rasa unik setiap butir datang melalui.

Apa perkara kegemaran anda untuk dibakar dengan tepung terumbu?
Saya suka membuat keropok dengan mereka. Pilihan untuk kombinasi rasa tidak berkesudahan.

Terima kasih, Peggy!

Kami mendapat lebih banyak dari To The Sprouted Flour Co Health anda yang datang sepanjang minggu ini! Kami akan mempelajari lebih lanjut tentang tepung terigu – apa itu, bagaimana ia dibuat, dan cara menggunakannya, jadi teruskan!