Isu penyimpanan pisau datang dalam jawatan baru-baru ini, secara khusus sama ada jalur magnetik adalah cara yang baik untuk menyimpan pisau.

Ibu saya kata strip menarik pinggirnya daripada memukul. Menjadi seorang profesional, dia menyimpan yang terbaik dalam gulungan pisau, dan “sehari-hari” (yang cantik bagus) dalam rak kayu yang dibuat oleh datuk saya dan diskru ke sisi blok daging tukang kayu. Saya tidak mempunyai ruang semacam itu. Kami mempunyai jalur.

Jadi saya bertanya kepada Margery, pakar pisau pemastautin kami. Inilah yang dia katakan:

Saya juga biasa memberitahu pelanggan bahawa saya tidak mempercayai jalur magnetik kerana saya merasakan bahawa mereka mungkin boleh menyebabkan ketidakseimbangan pada tahap molekul. Saya membawakan perbualan ini dengan jurutera mekanikal dan dia meyakinkan saya bahawa itu mustahil.

Saya menyimpan pisau saya pada jalur magnet di dapur saya (kerana kita tidak mempunyai laci yang banyak atau ruang balas). Saya tidak boleh mengatakan ia menyebabkan pisau saya menjadi lebih kusam kerana saya mengasahnya secara teratur. Walaupun, jika pisau diletakkan pada jalur magnetik malas, dengan tepinya menyentuh terlebih dahulu, itu tidak baik untuk pisau. Juga, blok kayu yang mempunyai bilah tegak lurus boleh menjadi buruk untuk pisau kerana pisau itu meluncur ke atas kayu setiap kali anda meletakkannya atau mengeluarkannya dari blok. Mendatar adalah yang terbaik.

(Anda boleh menemui pisau pisau Margery di luar Bekalan Dapur Bowery di Bangunan Pasar Chelsea di 460 West 16 Street di antara 9 dan 10 Avenues, Sabtu dan Rabu dari 12 tengah hari – 6 P.M.)