Ia adalah satu perdebatan yang lama, dan satu yang telah diadukan untuk kita lagi dalam jawatan minggu lepas pada mufin makan tengah hari yang lebih tinggi. Sebaik sahaja anda mula memuatkan muffin dengan perkara-perkara seperti coklat dan topping mereka dengan glazes yang manis, ia mula semakin sukar untuk membezakannya dari cupcake! Di mana anda menarik garisan antara mufin dan kek cawan?

Seperti yang telah kita sebutkan di dalam jawatan minggu lepas, kami suka muffin yang lebih baik. Tetapi untuk jujur ​​dengan anda, kami mungkin akan menjatuhkannya ke bahagian cupcake spektrum.

Kepada kita, muffin masih sesuatu yang sihat. Ia tidak terlalu manis, mungkin dibuat dengan tepung gandum keseluruhan, dan lebih cenderung untuk dimuat dengan buah daripada gula-gula. Muffin juga boleh menjadi gurih dan bukan manis. Tekstur biasanya pengering dan sedikit padat daripada sepupu cupcake mereka.

Cupcakes adalah, baik, kek kecil. Mereka manis dengan definisi, datang dalam rasa seperti vanila, coklat, dan baldu merah. Cupcake lembut dan kaya dengan telur dan mentega. Mereka adalah item pencuci mulut, bukan makanan sarapan setiap hari. Dan cupcakes selalu mempunyai frosting.

Bagi kami, itu sebenarnya ciri penentu sebenar: pembekuan. Satu gerimis sayu adalah satu perkara, tetapi apabila anda meletakkan beku pada muffin, ia bukan lagi muffin dalam fikiran kami. Hei, anda perlu melukis garis di suatu tempat!

Bagaimana anda membezakan cupcake dan muffin? Di mana anda melukis garis?

Berkaitan: Strategi Gula Tinggi: Bagaimana Anda Makan Cupcake?

(Imej: ahli micka Flickr berlesen di bawah Creative Commons)