(Kredit imej: Christine Gallary)

Sama ada anda mengukir labu mini ke dalam Jack-o-lanterns atau hanya menyiapkan beberapa skuasy butternut, mengikis benih dan potongan-potongan bersayap di sekelilingnya boleh menjadi tugas yang menjengkelkan. Tetapi adakah anda tahu anda boleh menggunakan alat dapur yang mungkin anda miliki dalam laci alat anda untuk membuat keseluruhan proses lebih mudah, lebih mudah?

(Kredit imej: Christine Gallary)

Masalah

Saya digunakan untuk mengangkut sudu biasa ketika tiba waktunya untuk menghilangkan biji dari labu dan labu musim sejuk yang keras, tetapi ia tidak sepertinya melakukan pekerjaan yang baik. Sudut kusam ini kelihatan seolah-olah mengikis sepanjang sisi tanpa benar-benar mengeluarkan apa-apa atau memotong tali lentur.

(Kredit imej: Christine Gallary)

Alat Perfect

Ternyata alat yang terbaik adalah yang biasanya digunakan untuk melon musim panas: yang rendah hati baller melon! Lelaki kecil ini adalah alat yang sempurna untuk menyemburkan benih dan bit berserabut di sekelilingnya – pembinaan nipis tetapi kukuh dengan mudah memotong tali dan memecahkannya, meninggalkan sedikit ketinggalan.

Bentuk sudu yang sangat bulat juga bermaksud benih tinggal di sana daripada terbang keluar dari labu dan memukul dinding, lantai, atau anda! Dan kerana baller melon sebenarnya tidak mempunyai tepi yang tajam yang boleh memotong anda, bahkan anak-anak boleh bergerak dan membantu dengan langkah ini.

Sebarang petua yang baik untuk kami untuk mengeluarkan benih dan tali?