(Kredit imej: Reddit)

Cuba untuk mendapatkan jus yang paling banyak daripada limes boleh menjadi sukar. Kami mempunyai banyak helah di laman web ini untuk mendapatkan kerja yang dilakukan, termasuk limau dan meletakkannya di dalam gelombang mikro. Saya fikir saya telah melihatnya sehingga suatu jawatan muncul di Reddit, yang termasuk imej yang menunjukkan kita harus memotong limau kita dengan cara yang berbeza untuk mendapatkan jus yang paling. Adakah anda mencuba ini? Adakah ia sebenarnya melakukan perubahan? Saya perlu mencari tahu.

Video di atas, yang telah disaksikan melebihi 1,500,000 kali, menunjukkan bahawa teknik pemotongan limau ini sebenarnya berfungsi. Saya agak keliru tentang apa yang perlu dilakukan dengan bahagian tengah kapur, tetapi video menunjukkan bahawa anda perlu memutar kapur seperti tuala untuk mendapatkan jumlah paling banyak cecair.

Adakah Ia Benar-benar Berfungsi?

Berbekalkan dua limau dengan berat yang sama (3.3 auns), saya memutuskan untuk mencuba kedua-dua kaedah untuk melihat mana yang menghasilkan jus limau yang paling. Saya tidak melakukan sesuatu yang istimewa sebelum memerah mereka untuk jus – tidak bergolek, tiada microwave. Saya memerah kedua-dua limau ke dalam balang jed yang saya ada di rumah saya, yang beratnya 6.75 auns.

(Kredit imej: Ariel Knutson)

Saya memotong kapur pertama seperti biasa. Saya memerah kapur dengan tangan kosong sehingga saya tidak dapat lagi mendapatkan jus dan mendapat jumlah keseluruhan 1.1 auns jus.

(Kredit imej: Ariel Knutson)

Saya memotong kapur kedua seperti yang anda lihat dalam imej pada Reddit, yang mengeluarkan lima segmen kapur untuk memerah. Segmen kecil mudah diperah, walaupun mereka agak sukar untuk dipertahankan. Segmen pertengahan tidak mudah meronta seperti tuala, seperti ditunjukkan dalam video. Satu tan bahagian berisi kapur jatuh ke dalam balang jem ketika saya meremas. Kaedah ini hanya dihasilkan .75 auns jus limau.

Kesimpulannya: Tidak, tipuan pemotongan limau yang pelik ini tidak menghasilkan lebih banyak jus.

Maaf, Reddit.