Senario: Anda dan rakan anda membuat atau memesan pizza. Anda mendapat irisan anda, dan akan hampir mati, ketika rakan anda mengeluarkan sedikit serbet dan mulai menanggalkan minyak pada semua gris yang tidak anda perhatikan. Tidak lama kemudian, plat mereka ditimbun tinggi dengan serbet berwarna oren.

Adakah anda masih lapar??

Cara Membuat Pizza Awesome di Rumah

(Kredit imej: Emma Christensen)

Saya biasanya hanya merasakan keperluan untuk membuat sebahagian daripada gris di pizza saya apabila saya berada di kedai-kedai pizza di lubang di New York. Anda tahu, kedai-kedai slice yang murah dan lazat yang berkumpul di sekitar bandar. Mereka sentiasa mempunyai lampu pendarfluor dan tuala kertas super tipis yang keluar dari kuali logam.

Dalam senario ini, saya cenderung untuk mengurangkan sedikit gris apabila saya mendapat pizza pepperoni atau ketika gris secara harfiah meneteskan tangan saya dan saya tidak mahu merosakkan semua pakaian saya. Saya cuba untuk melakukan ini dari orang lain, dan saya tidak membiarkan serbet menumpuk di atas pinggan saya (kerana, ew). Sebaliknya, saya hanya membuangnya segera untuk menyingkirkan bukti.

Tiada siapa yang perlu melihat tuala berwarna jingga semasa mereka makan. Pizza akan menjadi berminyak, jadi jika anda akan pergi dengan serbet, cuba menjadi lebih bijak.

Di manakah anda berdiri? Adakah anda dadu pizza berminyak anda tanpa meninggalkan? Atau adakah anda benci melihat orang-orang tumpukan pada tuala wanita ketika anda hendak tidur? Mari berbincang.