Untuk sebab-sebab tertentu, jem tanpa biji sentiasa menggosok saya dengan cara yang salah. Ini mungkin kerana saya fikir semangat terbaik sepanjang masa dibuat oleh nenek saya dari semak raspberry yang tumbuh di sekitar jalan masuknya, dan itu pasti mempunyai benih. Pengawet tanpa benih hanya merasakan buah-buahan seperti saya – seperti jus oren tanpa pulpa.

Tetapi internet mungkin telah merosakkan biji raspberry selama-lamanya, terima kasih kepada foto yang sangat mengganggu dari balang resipi raspberry yang mempunyai cara, cara terlalu banyak benih.

Munchies mendapati gambar yang sangat menyeramkan ini di forum Reddit’s “Mildly Interesting”, di mana ia telah mengubah perut dan melancarkan minda rapuh selama beberapa hari.

Jar jeli ini mempunyai terlalu banyak biji di dalamnya dari yang kurang menarik

“Jar jeli ini mempunyai banyak biji di dalamnya,” menulis poster yang pergi dengan ydnac4axle, dan terlalu banyak biji-bijian pastinya suatu pernyataan.

Jar itu hanya sebatang biasa daripada Roti Raspberi Merah Smucker, tetapi sesuatu telah menjadi sangat mengerikan dan seluruh bahagian atas balang adalah benih. Biji raspberry tidak berbahaya, malah lazat, tetapi balang ini adalah filem seram. Saya selalu memikirkan benih dalam jem raspberry sebagai ciri, bukan pepijat. Tetapi ini kelihatan seperti, baik, pepijat.

Antara foto ini dan tweets muffin CDC yang dilindungi, saya tidak fikir saya akan dapat makan makanan renyah lagi. Ia hanya akan menjadi roti putih dan krim gandum sepanjang hayat saya.

Orang ramai sangat keliru dan sedikit kotor oleh balang biji, yang menyerupai ulat ulat lebih daripada makanan apa saja.

“Saya bekerja di sebuah kilang yang merosakkan raspberi menjadi pasta. Saya tidak tahu apa yang berlaku di sini, ini tidak datang dari peralihan saya,” kata seorang commenter.

“Ini mestilah residu yang tersisa selepas mereka membuat jem raspberry tanpa biji mereka,” kata seorang lagi.

“Oops! Semua Benih,” tulis yang lain, merujuk versi Cap “Crunch yang hebat” Oops! Semua Berries “yang keluar pada akhir 1990-an.

Perkara yang mengejutkan saya tentang ini ialah gambar itu diambil di dalam rumah. Jika ia berada di rak di pasar raya, ia akan menjadi satu perkara, tetapi foto ini bermakna seseorang sebenarnya mengambil balang tersebut dengan tangan mereka, membayar wang untuknya, dan membawanya ke rumah mereka. Saya rasa seperti itu hanya meminta masalah, seperti membawa kasur di luar jalan, atau kotak gremlins.

Jar ini jelas objek yang dikutuk. Satu-satunya penyelesaian ialah memusnahkannya, atau menghantarnya ke gudang dari Raiders of the Lost Ark untuk disimpan dan selebihnya kita menikmati roti bakar dengan jem tanpa biji. Atau mungkin hanya mentega.