Hari ini hari Khamis – apakah itu bermakna malam pizza di rumah anda? Mungkin taco malam? Ramai di antara kita yang membesar menjangkakan hidangan tertentu pada malam tertentu dalam seminggu, dan ia bukan hanya satu perkara yang lalu. Sama ada hidangan yang sama atau kumpulan yang sama berkumpul untuk memakannya, adakah anda mempunyai tradisi makan malam mingguan?

Ritual mingguan ini sering dirancangkan di sekeliling makanan yang menyeronokkan, memberikan semua orang yang terlibat dengan sesuatu yang istimewa untuk ditunggu-tunggu pada siang hari. Pizza dan taco malam adalah yang kita dengar paling banyak. Terutama di tengah-tengah minggu kerja, janji makan malam yang menyeronokkan dan akrab boleh memberi anda rangsangan.

Kami juga pernah mendengar orang yang mempunyai salad untuk makan malam setiap hari Isnin sebagai cara untuk detox dari makan berat sepanjang hujung minggu dan memulakan minggu ini dengan sesuatu yang ringan dan sihat. Pastinya akan memberi inspirasi kepada kami untuk mencuba banyak kombinasi salad dan resipi baru.

Tetapi tradisi ini tidak semestinya berkaitan dengan makanan itu sendiri. Mungkin anda berkumpul bersama kawan-kawan yang sama untuk makan malam sekali seminggu, atau pergi ke makan malam keluarga setiap hari Ahad.

Apa sahaja rutin mingguan, malam ini boleh menjadi perniagaan yang serius. Mereka juga menjadi subjek dari The Onion yang bertajuk “Anak, Kau Telah Menghina Malam Taco.” Sekiranya anda pernah berhujah atas cengkerang keras berbanding lembut atau ditemui dengan babi krim masam yang ditakuti, anda mungkin akan menikmatinya.

Adakah anda mempunyai apa-apa tradisi makan malam mingguan? Beritahu kami tentangnya dalam komen.

Berkaitan: Kenangan Jadual Makan Malam Hari Gone By

(Imej: pengguna Flickr Hak Mengenai Saya, dilesenkan di bawah Creative Commons)