Ramai orang takut soufflé. Dan saya dapat. Anda mendengar cerita sepanjang masa mengenai soufflé yang runtuh atau hanya tidak naik di tempat pertama. Sekiranya anda tidak pernah melihat orang lain membuat soufflé, ia kelihatan agak sukar untuk menangani tugas dari resipi mudah. Tetapi, sebenarnya saya ada di sini untuk memberitahu anda bahawa ia benar-benar tidak mampu. Bukan sahaja ia mampu dilakukan, ia adalah sesuatu yang anda boleh dengan mudah menguasai pada hari minggu purata biasa.

Beberapa tahun yang lalu, kami menulis mengenai souffles, menawarkan beberapa tips perdagangan. Tetapi pada masa itu, dan banyak soufflés telah dibuat sejak itu. Kami telah mengasah kemahiran kami dan mempunyai 5 tips yang akan menjamin soufflé yang sempurna.

Intip paling soufflés ialah: anda membuat asas, melipat putih whipped telur, dan bakar. Jika anda melakukan soufflé manis, mungkin pangkalan anda adalah coklat. Sekiranya anda melakukan versi yang lazat, mungkin asas anda adalah versi sos bechamel, berkrim dengan bulu-bulu herba. Dalam pengertian ini, teknik untuk kebanyakan resipi adalah sama. Berikut adalah beberapa tip untuk memastikan anda berjaya setiap kali anda menetapkan untuk membakar cahaya ini, merawat lapang.

  1. Untuk Meringue Fail-Bukti, Tambah Asam! Ini tidak diperlukan dengan apa cara sekalipun, tetapi jika anda mempunyai masalah untuk mendapatkan putih telur atau meringu anda untuk memuncak dengan betul, anda boleh menambah sedikit jus lemon atau krim tartar untuk membantu memperkuat struktur campuran.
  2. Jangan melampaui batas: Kecenderungan dengan ramai orang adalah benar-benar mencambuk orang kulit putih ke dalam campuran asas. Ini adalah kesilapan. Anda mahu melipat lembut di kulit putih sehingga titik di mana garis-garis putih hilang. Sehingga anda melakukan ini beberapa kali, anda mungkin akan merasa seolah-olah anda berada di bawah pencampuran. Kemungkinan adalah: awak tidak.
  3. Gunakan Telur Suhu Bilik Segar: Telur anda akan bertindak seperti yang anda mahu mereka jika suhu bilik mereka. Whipping telur sejuk adalah kerja yang lebih keras dan anda tidak akan mendapat banyak mengangkatnya.
  4. Tahap Atas Soufflé Anda Dengan Pisau: Anda tidak mempunyai untuk melakukan ini, tetapi anda tahu bahawa puncak rata ajaib yang soufflés ada ketika anda memesannya di restoran? Itu dicapai dengan sapu pisau rata di atas souffle anda.
  5. Gunakan Rak Oven bawah: Secara umumnya (walaupun setiap ketuhar tentu berbeza), rak ketuhar bawah adalah apa yang anda mahu gunakan untuk mencapai lif. Jadi untuk apa-apa cahaya dan lapang yang perlu meningkat, bakar di bahagian bawah.

Petang Mingguan: Adakah anda tahu bahawa anda boleh membuat soufflé terlebih dahulu dan membakarnya apabila anda sudah bersedia? Ini adalah tip pesta yang hebat – buat mereka sehari sebelum, tutup dan simpan mereka dan bawa mereka ke suhu bilik sebelum anda membakarnya. Mereka boleh didinginkan sehingga 2 hingga 3 hari.

Berkaitan: Bagaimana Membuat Souffle

(Imej: ahli Flickr St0rmz berlesen di bawah Creative Commons)