Ia adalah jam lapan perjalanan anda dan anda lapar. Apa yang awak buat? Makanan segera merasakan seperti jawapan yang mudah, tetapi tunggu! Ada cara lain.

Sebelum anda tarik ke tetingkap itu dan memesan cheeseburger dan kentang goreng, pertimbangkan alternatif yang mengejutkan namun jelas: kedai runcit. Kedai runcit biasanya mudah dilihat, hanya dari lebuh raya, dan hampir secepat, namun jauh lebih baik daripada beg kertas berminyak makanan segera.

Jadi, apa yang anda beli di kedai runcit? Sudah tentu ia tidak seperti kedai runcit biasa – tiada OJ dan payudara ayam hari ini. Anda memerlukan makanan yang mudah dimakan di dalam kereta (baca: parit pisau dan garpu), tidak akan cepat merosakkan, dan yang paling penting, tidak akan meninggalkan anda dengan sisa.

Bonus terakhir? Anda keluar dari kereta, meregangkan kaki anda, dan berjalan-jalan. Walaupun hanya sekadar menghasilkan bahagian dan belakang, sedikit latihan adalah perasa yang baik untuk hidangan anda.

Pertama, Pakai Toolkit Dapur Asas

Jika anda akan makan makanan di jalan raya, jangan tinggalkan rumah tanpa alat penting dapur penting. Anda tidak perlu banyak – hanya beberapa asas. Berikut adalah beberapa alat yang boleh membantu anda makan lebih sihat semasa berada di jalan raya.

  • Pisau berkelah (beberapa kegemaran di sini)
  • Pembuka tin
  • Papan pemotong plastik kecil
  • Tuala kertas atau kain lap bayi
  • Beg ziplock

5 Strategi untuk Makan Malam Jalan Raya Kedai Runcit Besar

Dengan alat asas ini, pergi ke salah satu daripada lima strategi ini.

1. Serang bar salad (dengan cara yang betul).

Satu mangkuk besar boleh menjadi sedikit kikuk dan berpotensi kemas untuk makan di dalam kereta, tetapi salad dan bar antipasti masih sekutu anda – ia hanya memerlukan pendekatan yang berbeza. Daripada menyusun salad berdaun yang berdaun, gunakan permata ini untuk mengumpulkan pemetik makanan berkelah yang dapat dimakan di mana saja.

Makan Malam Jalan Salad Bar: Beli sayuran, daging, sayuran mentah dan panggang, buah, atau mana-mana barang bar salad kegemaran anda untuk hidangan “berkelah”.

2. Buat deli rakan anda (tetapi lupakan sandwic).

Persatuan segera kami dengan kaunter deli biasanya sandwic, tetapi ada cara untuk menghentikan ini (dan makan) sedikit lebih menarik. Daripada sandwic, pilih tuna atau salad ayam yang dijual oleh paun. Kemudian, tuju ke bahagian menghasilkan untuk ketua kecil Bibb atau salad mentega. Jenis-jenis kecil ini mempunyai daun berbentuk cawan, sesuai untuk menjadikan salad itu menjadi balkoni segar.

Makan Malam Jalan Raya: Beli tuna atau salad ayam dan ketua kecil salad Bibb untuk membuat balut salad.

3. Jangan lupa kaunter ikan.

Saya tahu, kaunter ikan mungkin bukanlah salah satu kedai runcit berhenti yang pernah anda anggap membuat usaha anda untuk makan perjalanan jalan cepat. Saya tidak sama ada – sehingga baru-baru ini apabila Sheela mengingatkan saya bahawa kebanyakan kedai runcit ini juga menjual salmon asap oleh paun. Bercakap tentang beberapa makanan perjalanan jalan bertaraf tinggi. Beli hanya jumlah yang anda perlukan, dan pastikan anda mengambil kotak keropok atau keropok Wasa dan beberapa keju krim untuk pergi bersamanya. Anda juga boleh membeli keju krim oleh paun di kaunter deli.

Makan Siang Jalan Ikan: Beli salmon, keropok, dan keju krim salai.

4. Ingat ayam rotisserie.

Ayam rotisserie adalah hanya salah satu makingsih makanan yang paling mudah dan serba boleh, sama ada di rumah atau di tengah-tengah perjalanan jalan musim panas. Buat makanan yang layak di sini dengan memungut pakej gulung, epal ke keping, dan beberapa paket mustard dari kaunter deli, dan masukkan sandwich ayam rotisserie yang benar-benar memuaskan.

Hidangan Lawatan Jalanan Rotisserie Chicken: Beli ayam rotisserie, epal, mustard, dan gulungan Kings Kings untuk sandwic buatan sendiri.

5. Makan seperti Perancis!

Anda mungkin tidak melakukan perjalanan melalui Perancis, tetapi itu tidak bermakna anda tidak boleh makan seperti anda. Roti, keju, dan buah-buahan yang berkerak mungkin terdengar seperti ia lebih mirip dengan snek, tetapi kami mengatakan ini adalah makan malam yang benar-benar diterima – terutamanya apabila anda berada di jalan raya.

Makan Malam Jalan Raya Perancis: Beli bungkus, keju lembut lembut, dan buah-buahan segar untuk hidangan yang terlalu memanjakan.

Adakah anda pernah menggunakan kedai runcit sebagai plaza perjalanan perjalanan anda? Apa yang anda ambil semasa berada di jalan raya?