(Kredit imej: Bochkarev Photography / Shutterstock)

Saya pernah merasakan pihak dengan bufet. Hidangan utama adalah bahagian yang paling rumit. Sekiranya saya memasak sesuatu atau hanya membeli sesuatu? Hidangan panas atau sejuk? Adakah seseorang perlu ditugaskan untuk mengukir sekeping besar daging?

Tetapi sekarang hidangan bufet adalah keputusan yang paling mudah dibuat, kerana ia mungkin akan menjadi ham besar. Ham popular untuk cuti seperti Paskah dan Krismas, tetapi juga bagus untuk mana-mana perhimpunan besar. Inilah sebabnya mengapa ia menjadi kegemaran saya.

1. Ham mudah dan menarik.

Jika anda membeli ham besar yang telah dimasak, apa yang perlu anda lakukan adalah panas dan berkhidmat. A ham yang dihiris juga mengambil ukiran gambar, jadi anda mempunyai cantik, walaupun kepingan yang kelihatan hebat di atas pinggan.

  • Baca lebih lanjut: Panduan Lengkap untuk Membeli Holiday Ham

2. Ham memberi makan orang ramai.

Ham adalah sempurna untuk parti besar, kerana ia adalah sekeping besar daging yang anda bahkan boleh membeli tanpa tulang. Ada banyak yang boleh dikunjungi, tetapi ia tidak mahal seperti sesuatu seperti tulang rusuk utama.

3. Ham boleh disesuaikan.

Walaupun anda boleh memancarkan kepelbagaian dengan paket yang mungkin datang, anda boleh membuat glazes atau topping sendiri untuk menyesuaikannya dengan mudah. Pergi dengan cincin nanas tradisional atau cuba gula perang dan mustard glaze!

4. Ham boleh dihidangkan hangat atau pada suhu bilik.

Banyak hidangan utama biasanya perlu dihidangkan hangat, menjadikannya sedikit cabaran apabila bufet boleh duduk selama beberapa jam sementara orang menetes masuk dan keluar. Ham hebat kerana ia boleh dihidangkan hangat, tetapi ia juga baik pada suhu bilik. Selain itu, tidak seperti daging lembu panggang, anda tidak perlu bimbang tentang sesetengah orang yang menyukai daging dengan baik berbanding mereka yang suka jarang.

5. Ham pergi dengan pelbagai hidangan sampingan.

Ham tidak tersentuh dengan kuah atau sos, jadi ia boleh dihidangkan dengan salad sederhana atau hidangan sampingan sayur-sayuran. Cara kegemaran saya untuk berkhidmat kepada ham, yang saya lakukan untuk pesta housewarming, adalah untuk mengeluarkan sedikit biskut segar, pelbagai keju, jem, dan jeli panas. Semua orang telah membuat sandwic biskuit mereka sendiri, dan ham menjangkau untuk memberi makan kepada banyak orang.

(Kredit gambar: Rachel Joy Barehl)

Resipi Ham

  • Bagaimana Untuk Membakar Ham Hamil
  • Gula Brown & Dijon Mustard Glazed Ham