Walaupun bunga agak indah dan banyak pada tahun ini, sesetengah daripada kita masih tidak mempunyai akses mudah kepada mereka. Jika anda tidak mempunyai taman dan tidak tinggal di sebuah bandar besar, anda boleh terjebak dengan apa yang dijual di kedai runcit tempatan anda. Dan melainkan jika anda masuk ke dalam kereta, bekalan boleh dibatasi. Sebaliknya, cuba salah satu daripada idea-idea asas pusat bukan bunga yang anda mungkin ada di dapur anda!

1. Pusat Perapi yang Boleh Dimakan: Pusat ini sesuai untuk semua sayuran musim bunga apabila mereka masih kecil. Siapa yang pedas bahawa wortel anda tidak 12 “lama lagi? Tarik mereka dan meletakkannya untuk digunakan!

2. Pokok Brokoli Romanesco: Walaupun kita melihatnya pada waktu Krismas, pokok-pokok mini ini sesuai untuk setiap tahun. Kemukakan jadual anda dengan unsur-unsur semula jadi yang lain untuk melihat rupa.

3. Pretty Sticks: Tali boleh datang terus dari pokok anda atau juga menerima lapisan cat sebelum menghiasi meja anda. Juga dalam catatan yang berguna ini dari masa lalu adalah saranan menggunakan kale kerana ia sangat melenting dan penuh!

4. Pusat Pusat Loji Hidup: Lupakan batang potong segar dan cuba gunakan pokok tumbuhan keseluruhan anda. Kurang kerumitan dan kekecohan dan mereka akan bertahan lebih lama daripada beberapa hari, tidak seperti alternatif potongan mereka.

5. Bunga Kertas: Walaupun perkara sebenar hanya akan berlangsung beberapa hari, bunga kertas boleh bertahan selagi anda memerlukannya. Mangkuk beberapa tandan atau sekadar tunas untuk tetamu anda dan simpannya untuk kemudian, gunakannya di tempat lain di rumah anda, atau hantar mereka ke rumah dengan tetamu sebagai hadiah perpisahan.

6. Gunakan Veggies Anda: Dalam post lalu ini, kami mengaitkan dengan beberapa idea hebat lain ketika datang untuk bermain dengan makanan Anda – atau sebaliknya, menggayakannya. Dalam kes ini, kubis Brussels dan lobak daikon digunakan!

7. Cepat Citrus Centerpiece: Jadual anda boleh penuh dengan kehidupan apabila anda menambah sedikit sitrus kepadanya. Ia boleh berganda sebagai makanan tambahan atau snek selepas makan malam, atau hanya menggunakan bekalan dalam tangan anda untuk menambah pop warna semasa anda makan.

8. Buat Radish Wreath for Spring: Idea ini tidak perlu dilaksanakan sebagai karangan bunga. Malah, ia boleh dijadikan topiari atau bola kecil untuk menyebarkan jadual. Biarkan ia sebagai karangan bunga dan letakkan mangkuk kegemaran anda atau pasu di tengah!

9. Tomato Membuat Sentra Cemerlang Baik Terlalu !: Tomato sentiasa terbaik apabila ditinggalkan di dalam terbuka dan bukannya tersembunyi di dalam peti sejuk (walaupun ibu saya akan bertarung sehingga akhirnya pada fakta ini). Cuba biarkan mereka duduk dan menjadi sebahagian daripada pameran dan bukannya membersihkannya dari meja apabila tetamu tiba.

10. Buah Gilded: Tentu saja, buahnya cukup bagus, tetapi menjadikannya emas dan anak laki-laki-budak lelaki itu pernah menjadi penampil! Semak beberapa paparan idea yang berbeza dari arkib kami.

Berkaitan: 10 Sumber yang murah untuk Berdandan Jadual Makan Malam

(Image: Martha Stewart, Pembaca Kitchn Angela, Seth Smoot / Holidash, Rumah Cantik, Craftershock, Blomsterverkstad, Martha Stewart, Elizabeth Passarella, Thomas J. Cerita untuk Sunset, Faith Durand, Christopher Baker / Real Simple)