(Kredit imej: Terapi Apartment)

Membuat makanan di dapur kabin bawah tanah boleh mengeluarkan MacGyver dalam pemasak yang baik. (Adakah anda tahu kes bantal yang bersih, digegarkan dengan kuat, membuat sub baik untuk pemutar salad?) Tetapi jika anda mempunyai bilik untuk membawa beberapa alat dan makanan bersama, ia boleh membuat dunia yang berbeza. Berikut adalah 10 yang ringan dan cukup kecil untuk dikemas dengan mudah.

1. Pisau yang Baik

Begitu banyak dapur sewa yang mempunyai pisau starter murah dengan pemegang plastik yang tipis. Paling teruk! Jika anda memandu – atau walaupun anda terbang – pertimbangkan untuk membawa pisau tukang masak anda. Gulungkannya dalam beberapa surat khabar dan tuala mangkuk ganti atau tuala pantai dan anda sudah bersedia untuk pergi.

Jika anda berfikir pisau tukang masak terlalu besar, berat, dan susah payah untuk berkemas, pisau lipat pisau lipatan berkualiti tinggi adalah pilihan yang lebih padat. Ia direka untuk perjalanan, jadi anda boleh melangkau roll pisau DIY. Namun satu lagi pilihannya ialah Set Papan Pemotongan Pokok Salji – ia menyembunyikan pisau tukang masak di dalam papan pemotong lipat.

2. Pisau Pelayan Tentera Swiss

Tidak ada yang lebih buruk daripada menyedari bahawa anda tidak mempunyai sebotol anggur, sama seperti anda sedang bersedia untuk memecahkan sebotol wain. Anda boleh membawa kunci pelayan (kami membuat dasar untuk tidak pernah meninggalkan rumah tanpa satu), tetapi Knife Tentera Swiss Army adalah lebih serba boleh. Ia melakukan tugas pembuka botol, pembuka, dan pembuka botol dalam satu, jadi anda akan bersedia untuk kacang dan bir, juga.

Ketahui lebih lanjut: Multitasker Itu Boleh Membuat atau Memecahkan Percutian Anda

Minyak Zaitun Extra-Virgin untuk Beli di Pedagang Joe

(Kredit imej: Tom Mueller / Kebenaran dalam Minyak Zaitun)

3. Minyak Zaitun

Ini ruji asas, tetapi kebanyakan sewa tidak menyimpannya, dan siapa tahu sejauh mana anda perlu pergi untuk mencari botol yang baik apabila anda menyewa kabin di mana-mana? Pastikan untuk membungkusnya dalam sebotol kebocoran (kerana tiada siapa yang mahu letupan minyak zaitun dalam beg mereka).

(Kredit imej: Faith Durand)

4. Garam Laut & Rempah-rempah dalam Container Perjalanan

Saya pemilih tentang garam saya, jadi ia benar-benar berbaloi untuk membungkus beberapa Jacobsen Sea Salt Travel Tins. Jika anda mempunyai apa-apa rempah tandatangan yang anda gunakan di rumah, bawalah mereka juga.

Dapatkan Jalan-Sedia: 3 Langkah untuk Membina Kit Rempah Sendiri

5. Grater berkayu

Ini mungkin kelihatan konyol, tetapi grater microplane ringan, mudah dibungkus, dan membuat makanan lebih mudah. Apabila anda membeli barangan runcit, angkat lemon dan potongan parmesan, dan gunakan grater / zester untuk membuat campuran pelbagai guna minyak zaitun, garam, dan jus lemon dan zest yang boleh anda gunakan pada pasta dan salad. Cukur beberapa parmesan di atas dan berkhidmat!

6. Daging Thermometer

Panggang atau daging memasak untuk orang ramai boleh menjadi rumit (dua mahu jarang, tiga mahu medium, satu mahu dilakukan dengan baik), jadi pek termometer daging untuk kekal di sisi yang selamat.

Kenapa Anda Perlu Sepasang Memasak Penyepit

(Kredit imej: Christine Han)

7. Sumpit

Pasti, anda boleh menggunakannya untuk makan makanan Asia, tetapi kekuatan rahsia mereka adalah serba boleh, terutama apabila anda perlu menggodam alat dapur yang hilang. Gunakannya untuk membuat goreng, kacau kopi, atau memasak telur hancur. Dalam secubit, mereka juga boleh menyambungkan tong!

8. Botol air dengan penapis terbina dalam

Pek botol air dengan penapis terbina dalam supaya terhidrasi dalam perjalanan, dan nikmatilah air yang hebat apabila anda sampai ke sana – tidak kira betapa buruknya air paip.

Cara Membuat Kopi AeroPress

(Kredit imej: Leela Cyd)

9. Pembuat Kopi & Kopi

Terlalu banyak penyewaan bercuti dengan mesin titisan pecah telah membuat kopi dan pembuat kopi keperluan perjalanan. Tambah penggiling jika anda merancang untuk mengemas biji keseluruhan. Sekiranya anda mencari pilihan padat yang baik, pertimbangkan Aeropress.

5 Sebab Ini Staples Restoran Lebih Baik daripada Mason Jars

(Kredit imej: Kedai Webstaurant)

10. Bekas Kuartet

Anda akan mempunyai sisa, dan peluangnya, dapur sewaan anda akan menjadi pendek pada penyimpanan. Bekas kuar adalah ringan dan boleh ditumpuk, dan baik untuk menyimpan segala-galanya daripada bekalan memasak kepada makanan ringan untuk salad kentang malam tadi.

Dapatkan Lebih Banyak Pembungkusan Nasihat

  • 7 Chef Kongsi Apa yang Mereka Bawakan Dengan Mereka di Jalan
  • Anda Tidak Percaya Alat Dapur Crazy Pek Pembaca Kami Percutian
  • Alat Dapur Aneh Saya Bawa ke Sewa Percutian