(Kredit imej: The Kitchn)

Seperti mana-mana tukang roti rumah yang akan memberitahu anda, roti roti adalah usaha yang gigih. Bagi mereka yang telah berkomitmen untuk amalan ini, tidak ada akhir untuk belajar. Dan dengan bersyukur kerana kami yang lain, itu hanya fakta yang membuat membeli hadiah untuk roti baker sangat menyeronokkan!

Tidak kira jika pembuat roti tercinta anda baru mulai atau telah membuat roti selama bertahun-tahun; sentiasa ada sesuatu yang boleh digunakan untuk memperbaiki atau memaklumkan tekniknya atau mengambil kemahirannya ke peringkat seterusnya. Dengan pemikiran itu, inilah 10 pilihan hadiah kami untuk roti roti yang bersemangat dalam hidup anda.

  1. Jovial Einkorn Kneading Tool, $ 19.99 dari Jovial: Editor Penolong Makanan Kitchn, Kelli, suka alat ini untuk membuat roti. “Ia sangat sesuai untuk mengikis dan memotong,” katanya.
  2. Romertopf Round Clay Baker, $ 64 dari Breadtopia: Tiada ketuhar roti? Beri perkara yang paling baik dengan tukang roti tanah liat buatan Jerman ini. Wap yang dihasilkannya memberikan roti yang diinginkan kerak keemasan.
  3. Asli San Francisco Sourdough Culture, $ 15 dari Ed Wood: Memperluaskan repertoir medan mereka dengan budaya baru, seperti kebudayaan San Francisco asli yang diperbuat daripada ragi liar Candida humilis dan bakteria yang dikelaskan sebagai Lactobacillus sanfrancisco, yang telah dikenal pasti khusus sebagai unik ke rantau San Francisco. Atau memilih budaya dari mana-mana kawasan lain di seluruh dunia!
  4. NutriMill Classic Grain Mill, $ 219 dari Amazon: Beri mereka cara untuk mengisar tepung mereka sendiri untuk benar-benar memasak roti.
  5. Membuat Roti Artisan dengan Peter Reinhart Class Online, $ 29.99 dari Craftsy: Dalam siri kelas 10 dalam talian ini, pembuat roti yang luar biasa Peter Reinhart menunjukkan cara mengukur, menggabungkan, membuktikan, dan membakar enam jenis roti yang berbeza. Pelajaran video juga boleh dimuat turun, jadi anda boleh menontonnya semula apabila anda memerlukan penyegar semula!
  6. Dalam Mencari Loaf Perfect: Odyssey Rumah Baker’s oleh Samuel Fromartz, $ 12 dari Amazon: Sesiapa yang pernah cuba membuat roti di rumah akan menyukai penciptaan Samuel Fromartz yang menghiburkan dan membuat roti dan membuat roti. Chad Robertson dari Tartine Bakery San Francisco menyifatkannya sebagai “bacaan indah yang dipenuhi dengan maklumat bahawa pembuat bakeri yang paling tahu akan menarik.”
  7. Spring Meadow Bread Warmer and Basket, $ 24 dari Breadtopia: Terra cotta ini hangat menyimpan roti yang baru dibakar dengan panas, dan ia cukup untuk boot.
  8. Papan penghias, $ 87 dari Amazon: Alat yang berguna, tahan lama untuk semua jam menguli! Kerana ia boleh duduk dengan selesa di meja atau dapur, dan digantung di sisinya, ia berfungsi walaupun dapur terkecil.
  9. Lumpuh Roti, $ 9.95 dari Amazon: Cook’s Illustrated rated Breadtopia’s bread lame sebagai alat terbaik untuk menjaringkan roti. Ia tajam dan mudah untuk bergerak, dan dilengkapi dengan lima bilah.
  10. Brotform and Liner Set, $ 32.50 dari King Arthur Flour: Apabila adonan anda meningkat, bakul brotform ini akan memberi corak cincin flouri tandatangan.